PRIOPĆENJE

BROJNI PROJEKTI ‘Grad Mursko Središće prednjači u Hrvatskoj po razvoju u posljednjim godinama’

- Ukupna direktna korist za Mursko Središće kroz projekte koji su provedeni ili se provode je približno 175 milijuna kuna - kažu iz Grada Mursko Središće

– Od godine 2017. bilježi se stalni porast povlačenja financijskih sredstava iz fondova Europske unije i u razdoblju od 2017. do 2019. gradovi Republike Hrvatske povukli su čak 1,3 milijarde Eura. Veseli podatak što je u tom razdoblju posebno uspješan i Grad Mursko Središće, koji je na nedavnoj listi osvanuo na 9. mjestu najuspješnijih gradova po povučenim sredstvima po glavi stanovnika za godinu 2019.

Grad Mursko Središće je još uspješniji ako se gleda napredak u promatranom razdoblju. Zvuči pomalo nestvarno povećanje za više od 20.000 %, što Grad Mursko Središće svrstava na treće mjesto u Hrvatskoj gledaju li se povučena sredstva po glavi stanovnika 2019. godine u odnosu na 2017.

Ovo istraživanje koje je proveo portal Gradonacelnik.hr temelji se na službenim podacima Ministarstva financija za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

U tom je razdoblju Grad Mursko Središće uz one manje provodio i velike infrastrukturalne projekte poput izgradnje Dječjeg vrtića Maslačak i Gospodarske zone Brezje.

U Murskom Središću se i trenutno provode veliki infrastrukturalni projekti koji donose najveća financijska sredstva, poput aglomeracije i uvođenja širokopojasnog interneta, pa vjerujemo da će Grad Mursko Središće i narednih godina služiti kao primjer ostalima.

Ukupna direktna korist za Mursko Središće kroz projekte koji su provedeni ili se provode je približno 175 milijuna kuna – kažu iz Grada Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije