Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
GRAD MURSKO SREDIŠĆE Dogovoreni projekti za jednosmjensku nastavu
Grad Mursko Središće

održan radni sastanak

GRAD MURSKO SREDIŠĆE Dogovoreni projekti za jednosmjensku nastavu

Grad Mursko Središće šalje nam priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

U današnje vrijeme i u današnjem načinu i ritmu života roditeljima je teško rješavati pitanja vezana uz odgoj i odrastanje djece. Stoga je važno da im lokalna i područna samouprava osigura dobre uvjete u vidu dobrih i modernih vrtića i odgovarajućeg osnovnoškolskog obrazovanja kako bi taj razvoj u najranijoj dobi bio što bolji i brži. Mnogi roditelji koji rade ujutro, a na njihovom području je dvosmjenska nastava, pa djeca idu poslijepodne u školu, imaju velikih problema jer prijepodne nemaju kome djecu ostaviti, a uz to se cijeli dan ne vide s njima.

Tu je jedino rješenje jednosmjenska nastava, a još bolje s produženim boravkom jer ona te probleme u potpunosti rješava. Da bi u našem gradu mogli organizirati jednosmjensku nastavu potrebno je dograditi Osnovnu školu, a da bi se ona mogla dograditi potrebno je izraditi projektnu dokumentaciju te ishoditi građevinsku dozvolu, a to čini osnivač, u ovom slučaju Međimurska županija.

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak sa županom Matijom Posavcem održao radni sastanak na kojem je dogovoreno da će se do kraja ove godine ishoditi projektna dokumentacija i građevinska dozvola te će se sama dogradnja prijaviti u neki od EU fondova iz čega bi se financirao taj projekt dogradnje Osnovne škole. S obzirom na iskustva i uspješnost, i Grada i Županije, u prijavama na EU fondove, vjerujemo da će se u tome i uspjeti.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!