Na spomendan svete Barbare

FOTO Dodijeljene nagrade: Siniša Golub osoba godine, Mladen Ignac i Marta Novak najbolji sportaši

Grad Mursko Središće dodijelio je godišnje nagrade za najsportaše, rekreativce i osobu godine

Na spomendan svete Barbare, 4. prosinca gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić ispred Gradske uprave udijelili su nagrade za naj sportaše i osobu Grada Mursko Središće 2020. godine.

– U ovoj čudnoj godini, za koju nitko ne želi da se ponovi, svejedno treba ljudima koji su nas zadužili dati priznanje, reći im hvala i neka to bude novi poticaj za nove uspjehe, za jednu novu promociju našeg grada. Ljudi koji su primili priznanja su to zaista zaslužili. Svaki od vas na svom polju je dao doprinos da se za najsjeverniji grad, grad rudara, čuje u cijeloj Hrvatskoj. Danas je sv. Barbara, ona je utkana u našu povijest, naše živote više od sto godina i zato taj dan koristimo da vam kažemo veliko hvala -istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

>> Grad Mursko Središće dodijelio je godišnje nagrade za najsportaše, rekreativce i osobu godine

Osobom godine Grada Mursko Središće proglašen je Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode koja se nalazi u Križovcu. Ove je godine završen projekt i otvoren centar za posjetitelje “Med dvemi vodami”, koji kroz suvremeni postav interpretira najveće blago Međimurja – prirodu. Također, jedan je od autora i urednika fotomonografije “Priroda Međimurja” koja je izdana ove godine. Siniša Golub je imao zapaženih autorskih i uredničkih izdanja.

Aktivno surađuje s Gradom Mursko Središće na važnim projektima poput spajanja šetnica uz Muru  i Svetomartinske Mure i Godine haldi.  Aktivno radi na promociji prirode koja okružuje Mursko Središće, ali i prirode cijele Međimurske županije. Rad Siniše Goluba i Javne ustanove za zaštitu prirode doprinosi istraživanju i poznavanju prirode koja nas okružuje, pospješuje turističku ponudu i budi ekološku svijest kod građana, što Grad Mursko Središće prepoznaje i nagrađuje.

– Ova godina je stvarno bila teška i za sportaše i rekreativce, ali i za one koji su pokušavali svakodnevno raditi svoj posao i ako ikad, ove godine najviše dolazi do izražaja jedan od onih Murphyjev zakona koji kaže da gram imidža vrijedi kilogram stvarnih sposobnosti. Mogu vam obećati da ću ja sa svojom ekipom iz Križovca i dalje raditi dobre stvari za ovaj grad i drago mi je što ste prepoznali ne samo mene, nego i moju ekipu. Hvala gradonačelniku i Gradskom vijeću – u ime nagrađenih obratio se ravnatelj Siniša Golub.

Za sportaša godine proglašen je Mladen Ignac koji je aktivni član Atletskog kluba Međimurje i postigao je zapažene rezultate. Na Državnom atletskom prvenstvu u Zagrebu osvojio je 2. mjesto na 3000 metara s novim osobnim rekordom od 9 minuta, 8 sekundi i 72 stotinke i 3. mjesto na 5000 metara s vremenom od 16 minuta, 21 sekundu i 76 stotinki. Osvojio je i 1. mjesto na trasi 8000 metara kros lige “Rudar”. Mladen Ignac također sudjeluje na humanitarnoj utrci UNICEF-a “Mliječne staze” u Zagrebu.

Sportašicom godine proglašena je Marta Novak, atletičarka iz Križovca koja je također postigla zapažene rezultate. Na utrci od 800 metara je na prvenstvu Hrvatske osvajala odličja u čak tri kategorije. Bila je 3. u konkurenciji mlađih seniorki, 2. u konkurenciji juniorki i 3. u konkurenciji seniorki. U nastupu za reprezentaciju Hrvatske na prvenstvu Balkana u Istanbulu osvojila je visoko 5. mjesto u kategoriji juniorki. Međunarodne nagrade zaokružuje 1. mjestu na mitingu u Mariboru, u utrci na 800 metara, a vrijedi spomenuti i da je srušila rekord Međimurja na 600 metara koji je trajao 16 godina.

Nagradu za momčad godine – članovima sportskih ekipa u ekipnom sportu primila je ženska ekipa Odbojkaškog kluba “Plavi” iz Peklenice. Natječu se u 3. hrvatskoj ligi Sjever, a od ove godine aktivirale su i drugu ekipu koja se natječe u 3. HOL Sjever. Prva je ekipa prošlu sezonu završila na 5. mjestu u ligi od 11 ekipa, a posebno veseli što su aktivne i mlađe kategorije, pa su tako OK “Plavi” u kategoriji mlađih kadetkinja osvojile 5. mjesto od 10 prijavljenih ekipa. Ukupno je u klubu aktivno 25 odbojkašica.

Nagradu za rekreativca godine dobio je Damir Šimunić iz Murskog Središća sa zapaženim rezultatima u atletici, od kojih se posebno ističe 1. mjesto na 5000 metara na  Državnom atletskom prvenstvuHrvatske za veteranke i veterane u Čakovcu. Od 222 natjecatelja zauzeo je 37. mjesto na 26. međunarodnom Varaždinskom polumaratonu. Damir Šimunić iza sebe ima niz izuzetno kvalitetnih rezultata na maratonima i polumaratonima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Godišnju nagradu za rekreativku godine primila je Vera Trupković, aktivna članica Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” Mursko Središće. Vera Trupković na takmičenjima postiže izuzetno dobre rezultate. Aktivna je u svim aktivnostima koje provodi USR “Sport za sve” Mursko Središće i Grad Mursko Središće: MoveWeek, Europski tjedan mobilnosti i Europskog tjedna sporta …

Godišnju nagradu za rekreacijsku momčad godine primila je ekipa veterana Nogometnog kluba “Mura” Hlapičina. Iza njih je uspješna sezona i nalaze se na 1. mjestu na tablici. Prijašnjih godina sudjelovali su na turniru van Hrvatske gdje su također ostvarili dobre rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije