Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
GRADNJA KREĆE IDUĆE GODINE Grad Mursko Središće i osam općina dobivaju brzi širokopojasni internet
Ilustracija

DOBRE VIJESTI

GRADNJA KREĆE IDUĆE GODINE Grad Mursko Središće i osam općina dobivaju brzi širokopojasni internet

Izgradnjom širokopojasnog interneta za 80% kućanstava osigurava se optička veza i brzina od 100 Mbit/s

Grad Mursko Središće nositelj je projekta PRŠI – projekt razvoja širokopojasnog interneta koji obuhvaća područje od Grada Mursko Središće do općina Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Sveti Juraj na Bregu, Nedelišće, Strahoninec i Šenkovec.

U veljači ove godine, u sjedištu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je Sporazum o partnerstvu s članovima Uprave Hrvatskog Telekoma. Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna, dok Grad Mursko Središće i općine koje su dio projekta ne snose nikakve financijske obveze s obzirom na to da će se projekt financirati sredstvima EU i Hrvatskog Telekoma.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije početkom listopada 2020. godine uručilo je Hrvatskom telekomu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“ za Grad Mursko Središće - 11.240 korisnika.

Početkom veljače 2021. godine Hrvatski telekom će potpisati ugovor o projektiranju i građenju s izvođačem radova. Prvih šest mjeseci odabrani izvođač radit će na projektiranju mreže, a građenje se očekuje u jesen 2021. godine kad će se započeti s nadzornim radovima. Građani će imati mogućnost priključka na brzi internet.

Izgradnjom širokopojasnog interneta za 80% kućanstava osigurava se optička veza i brzina od 100 Mbit/s, dok će se za ostalih 20% kućanstava osigurati minimalna brzina od 40Mbit/s.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!