DAN POBJEDE

DRAŽEN SRPAK ‘Brojni su junaci za život svoje Domovine platili najvišu cijenu i na tome smo im vječno zahvalni’

Čestitka gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

– Proces nacionalne integracije hrvatskih zemalja trajao je stoljećima i vjerovali smo da je dovršen godine 1991. kada su geopolitičke okolnosti dopustile državljanima Republike Hrvatske da se izjasne o hrvatskoj samostalnosti. Kad su na referendumu u ogromnoj većini građani odlučili da žele samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, činilo se da će stoljetni procesi biti okončani, međutim, Hrvatska se za slobodu svih svojih krajeva morala ipak izboriti kroz nametnuti Domovinski rat.

Ipak, u četiri je godina Hrvatska stvorila respektabilnu vojnu silu koja je svu svoju kvalitetu demonstrirala upravo prije 25 godina. Kroz veličanstvenu akciju “Oluja” oslobođeno je 10.400 kilometara kvadratnih ili 18,4 % ukupne hrvatske površine. Na današnji dan, u 9.30 minuta 7. gardijska brigada je sa snagama 4. gardijske brigade ušla u napušteni Knin, što je simbolički značilo i kraj Krajine. Hrvatska trobojnica na kninskoj tvrđavi vječni je simbol slobode.

Čestitam svim građanima Republike Hrvatske današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Zahvaljujući pobjedi u Domovinskom ratu danas imamo demokratsku, slobodnu i neovisnu Hrvatsku koja je članica Europske unije, koja je dio razvijenog svijeta i dio zapadne civilizacije, kamo je uvijek i pripadala. Svi zajedno dužni smo težiti tome da bude još bolja.

Čestitam i svima koji su stali na branik Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja. Brojni su poznati i nepoznati junaci za život svoje Domovine platili najvišu cijenu i na tome smo im svi vječno zahvalni. Naša je zadaća da na krilima pobjede u Domovinskom ratu nastavimo graditi Republiku Hrvatsku kao zemlju sretnih i zadovoljnih građana, međusobno se uvažavajući neovisno o naciji, vjeri, rasi i spolu – poručio je Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije