Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
FOTO Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće
Grad Mursko Središće

GRAD PO MJERI ČOVJEKA

FOTO Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Kad u zadnjih mjesec dana imaš odobrene projekte za 7,5 milijuna kuna onda moraš biti zadovoljan - istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak

Dan Grada u Murskom Središću od 2019. godine obilježava se na blagdan sv. Ladislava, 27. lipnja. Tako je Grad Mursko Središće ove godine obilježilo svoj 23. rođendan na nešto skromniji i drugačiji način.

Sjednici su prisustvovali Izaslanica predsjednika Vlade RH g. Andreja Plenković i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora g. Gordana Jandrokovića i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, podžupan Općine Lendava Ivan Koncut, načelnica Općine Narda Kristina Glavanics, zamjenica načelnice Općine Narda Agica Antal, gradonačelnik Grada Lenti Laszlo Horvath, gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić sa suradnicima, načelnici susjednih općina, gradski vijećnici, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici javnih institucija, direktori javnih poduzeća, direktori poduzeća s područja grada Mursko Središće, predsjednici i predstavnici udruga, župnici Tomislav Antekolović, Marijan Horvat i Ivan Herceg.

FOTO Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Fotogalerija

Na početku svečane sjednice himnu „Lijepa Naša“ izveo je Mirko Švenda – Žiga, dok su središčansku himnu „Središće grod“ izveli Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Mura“ i Ženska vokalna skupina „Ftičice“.

„Gradsko vijeće funkcioniralo je jako dobro, čak i u ovim složenim uvjetima, u kojima su dvije sjednice održane elektronskim putem, čime su stvoreni uvjeti da se projekti koji su planirani u 2019. proračunskoj godini i na početku 2020. godine, ostvare i ostvaruju prema planu, a rezultat su predanog rada ovog Gradskog vijeća i djelatnika gradske uprave, na čelu s gospodinom Draženom Srpak, našim gradonačelnikom koji je najzaslužniji za realizaciju projekata i napredak našega grada.“ – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić

Realiziran je i pokrenut cijeli niz projekata koji su od vitalne važnosti za kvalitetu života u jednom prostoru, u jednoj lokalnoj zajednici. Što je sve učinjeno u proteklom razdoblju prikazalo se u prezentaciji u kojoj su navedeni svi programi, aktivnosti i projekti koji su završeni, odobreni ili u provedbi.

„Kad u zadnjih mjesec dana imaš odobrene projekte za 7,5 milijuna kuna onda moraš biti zadovoljan. Ja sam zadovoljan i zahvalan svojim najbližim suradnicima, djelatnicima koji vrijedno rade. Sve investicije i mjere koje smo istaknuli na prezentaciji mogu biti realizirane samo u suglasju s onima zbog kojih sam tu. Građanima. Iskustva koja su bila proteklih mjeseci su dobra, bio sam aktivan zastupnik, po mnogim pitanjima i projektima i zasigurno je to jedno novo iskustvo koje je doprinijelo razvoju grada. Na samom početku pandemije reagirali smo odmah kako je bilo vidljivo iz mjera, učinili smo sve što smo mogli u tim uvjetima; od oslobođenja komunalne naknade i raznih drugih davanja koje su u ingerenciji grada.“ – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak

U ime susjednih Općina obratio se načelnik Općine Selnica Ervin Vičević koji je istaknuo kvalitetnu suradnju sa gradom i gradonačelnikom te je iznio da ni jedna Vlada do sada nije ulagala u Međimurje koliko je ova Vlada uložila, a da u tome velike zasluge ima ministar Darko Horvat.

Važno je da brod plovi u pravom smjeru da bi stigao na cilj.

„Gradonačelnik ulaže puno truda da se svi projekti i investicije ostvare i na tome mu čestitam. Vjerujem da će se projekt izgradnje nove zaobilaznice i mosta realizirati.“ – istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek

Predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak istaknuo je kvalitetni rad gradonačelnika što je vidljivo iz investicija i projekata koji su pokrenuti ili realizirani u Murskom Središću.

Grad kojeg se kroji po mjeri čovjeka

Predsjednik uprave Hamag-bicro Vjeran Vrbanec u svom je govoru istaknuo kako prije nego što je proglašena pandemija koronavirusa, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) krenula je u provedbu mjera za pomoć gospodarstvenicima. Iznio je kako je Agencija već u ožujku 2020. aktivirala provedbu šest mjera te je dosad putem zajmova osigurala likvidnost za više od tisuću poduzetnika. Također je pohvalio ubrzani razvoj grada Mursko Središće kojeg potvrđuju brojni realizirani projekti te je svim građankama i građanima čestitao Dan Grada.

Imate dobrog čuvara i imate dobro vodstvo, nastavite tako u sigurnu budućnost

„Od srca Vam želim čestitati kao izaslanica predsjednika Vlade RH g. Andreja Plenkovića na Vašoj suradnji na onome što zapravo i Europa predstavlja, a to je da granica više nema i da možemo nastaviti ovakvu suradnju sa susjednom Slovenijom, Mađarskom i našim gradovima prijateljima. Ovo što se radi u Gradu Mursko Središće mislim da zavrjeđuje našu pozornost za sve ono što vrijedni ljudi rade čitave godine, a to je rezultat predanog rada.Vrijeme je izazovno, ali vrijeme je isto tako za donošenje mudrih odluka, da razabiremo ono što je pred nama, da izaberemo ljude koji imaju iza sebe rezultate, kao što imate Vi u Murskom Središću i naravno da misao vodilja u budućnosti bude tko može i na koji način voditi Vaš grad, a u ovo izborno vrijeme svi promišljamo kako ćemo donijeti tko izabrati može u ovo vrijeme sigurno i naprijed voditi našu zemlju. Imate dobro vodstvo, Vaš gradonačelnik što naumi to i ostvari.“ – istaknula je izaslanica predsjednika Vlade RH i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Gradonačelnik Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak i predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić uručili su priznanja nagrađenima, a u ime nagrađenih obratila se voditeljica Crkvenog zbora župe Marije Kraljice i sv. Ladislava Danijela Sabo „ U ime svih dobitnika nagrada, priznanja želim se zahvaliti Gradskom vijeću, svima koji su nas predložili za nagrade, a posebno gradonačelniku Draženu Srpaku na prepoznatim kvalitetama i vrijednostima svakog od nas.“

Kulturno umjetnički program upotpunili su Ženska vokalna skupina „Ftičice“ koja je na veoma impresivan način izvela skladbu „Klinčec stoji pod oblokom“ pod ravnanjem voditeljice Marije Trstenjak. Izvedbom „Međimurje kak si lepo zeleno“ Mirko Švenda ŽIGA podsjetio je zašto su Međimurci vezani uz svoj zavičaj.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!