JEDVA DOČEKALI DRUŽENJE

KRIŽOVEC Mjesto skladnog suživota s prirodom ponovo diše punim plućima

Križovčanci su odlučiti obaviti radove oko svog nogometnog igrališta

Najistočnije naselje na području Grada Mursko Središće je Križovec. Premda za razliku od ostalih naselja nije geografski direktno naslonjen na Mursko Središće, posljednjih godina više nego ikad živi s gradom i prati njegov razvoj. Iako i Križovec baštini dio rudarske tradicije čitavog područja, više nego druga naselja ponosi se svojom prirodom i suživotom s rijekom Murom. Nigdje na svijetu nema toliko vatrenih ribiča i nigdje se riba ne zna toliko dobro pripremiti kao u Križovcu. Suživot s prirodom je prepoznat i šire, pa je upravo tamo prikladno smještena javna ustanova za zaštitu prirode “Međimurska priroda”, odnedavno obogaćena centrom za posjetitelje “Med dvemi vodami”.

I ljudstvom i opremom obogaćena su seoska društva, a kao i u većini međimurskih naselja, posebno mjesto u životu sela zauzima nogometni klub “Torpedo”. Iako su Križovčanci prije igrali u Rudaru i još ponekim međimurskim klubovima, godine 1971. odlučili su da je došlo vrijeme da i Križovec dobije svoj nogometni klub u kojem će njihovi igrači pokazivati umijeće. Kao mjesto koje se poistovjećuje s rijekom na čijim se obalama smjestilo, prikladno su se nazvali po podvodnom navođenom oružju koje služi za uništenje protivnika – baš kao što i oni uništavaju svoje protivnike na nogometnim terenima.

Posljednjih mjeseci zbog pandemije sportskih natjecanja i druženja nije bilo, a čak je i ribolov bio zabranjivan, pa ne čudi što su Križovčanci jedva dočekali da neradni blagdan iskoriste za svoje aktivnosti. Tako su danas odlučiti obaviti radove oko svog nogometnog igrališta. Kao znak podrške u ovoj i svim nadolazećim akcijama, Križovčance je posjetio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije