GRAD MURSKO SREDIŠĆE

FOTO Danas je u Hlapičini održana svetkovina svetog Križa

Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Herceg naglasivši u svojoj propovijedi da je za kršćane križ znak pobjede i spasenja

>> Hlapičina

Hlapičina je najzapadnije mjesto u sastavu grada Mursko Središće poznata po tome što se spominje u povijesnim arhivima kao nekadašnji lokalitet na kojem su obitavali vitezovi Ivanovci. Hlapičina je mjesto od 750 stanovnika smješteno na samoj rijeci Muri u kojem žive vrijedni i složni ljudi. U posljednjih par godina otkako mjesni odbor vodi predsjednik Dragutin Stojko mjesto je živnulo i puno se ulaže u razvoj Hlapičine.

Hlapičina je mjesto s puno vjernika i ima prekrasnu crkvu svete Ane iako tu nije sjedište župe već ono spada u župu Sveti Martin na Muri. Danas je u Hlapičini održana svetkovina svetog Križa, a misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Herceg naglasivši u svojoj propovijedi da je za kršćane križ znak pobjede i spasenja, a naravno i svekolike nade.

Svi smo dužni činiti dobra djela kako bi nam svima bilo bolje. Na kraju svete mise izmoljena je molitva da svaka ugroza prestane. Svetoj misi nazočili su predsjednik VMO Hlapičina Dragutin Stojko i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, a majke su uz želje za dobro zdravlje, ljubav i poštovanje, obzirom što je danas Majčin dan, na poklon dobile cvijeće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije