Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
PROJEKT ODOBREN Grad Mursko Središće i Grad Lenti surađuju na projektu 'Cross Cultural Kit'
E.M./Facebook

UMREŽAVANJE GRADOVA

PROJEKT ODOBREN Grad Mursko Središće i Grad Lenti surađuju na projektu 'Cross Cultural Kit'

Projekt se financira s 85 % europskih sredstava

Međusobno povezivanje i razmjena iskustava jedinica lokalnih samouprava doprinose razvitku, unapređenju i lakšem provođenju investicija, programa i projekata ne samo na regionalnoj i nacionalnoj razini, već i s općina, gradovima izvan Hrvatske.

Grad Mursko Središće i Grad Lenti u cilju proširenja područja suradnje i umrežavanja kandidirali su prošle godine projekt „Cross Cultural Kit“ u program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Projekt je odobren te će se iz istog financirati aktivna suradnja partnera i manifestacije Ljeto uz Muru, Advent u gradu rudara, obilježavanje dječjeg dana, Serjojnski fašnik i Martinje u gradu rudara te plaća za vrijeme trajanja projekta od 20 mjeseci za dva djelatnika projekta.

Projekt se financira s 85% europskih sredstava i 15% sredstava Grada Mursko Središće. Vrijednost projekta koji se odnosi samo na grad Mursko Središće iznosi 93.230,00 eura.

Grad Mursko Središće od 2004. godine, kada je i potpisan sporazum o suradnji s Gradom Lenti aktivno surađuje na polju kulture i turizma, a ovim projektom suradnja će se dodatno proširiti i ostvariti dugoročni ciljevi obiju partnera.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!