Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
STRUČNI KOLEGIJ U naselju Sitnice obaviti će se deratizacija i dezinsekcija!
Patrik Macek/PIXSELL

KOLEGIJ GRADONAČELNIKA SRPAKA

STRUČNI KOLEGIJ U naselju Sitnice obaviti će se deratizacija i dezinsekcija!

Održana je 81. sjednica stručnog kolegija na kojoj su prisustvovali Dražen Srpak, Miljenko Cmrečak, Zvonko Vrtarić, Miljenko Štefanić, Dolores Vrtarić, Marko Jurović, Josip Sršan, Drago Belše, Petra Sršan

Donijeto je nekoliko zaključaka:

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće – temeljem Zamolbe za korištenje sportske dvorane Mursko Središće za održavanje turnira u odbojci koji bi se održao 18.04.2020. godine u vremenu od 14,00-20,00 sati, obavještava se udruga da je zbog preventivnih mjera sprečavanja zaraze koronavirusom – COVID 19, sportska dvorana zatvorena. Obzirom da zbog nastale situacije trenutno zahtjev nije moguće razmatrati, o novom terminu korištenja sportske dvorane odlučiti će se naknadno i o istome obavijestiti udrugu.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, Harambašićeva 34, Varaždin – za provođenje djelatnosti i aktivnosti udruge odobrava se pokroviteljstvo u iznosu od 3.000,00 kuna. 

IPA Međimurje, Jakova Gotovca 7, Čakovec – za organizaciju i provođenje događaja „Međunarodni moto susret EU&IPA&CRO“ u vremenu od 10. – 14. lipnja 2020. godine odobrava se pokroviteljstvo u iznosu od 3.000,00 kuna.

Međimursko veleučilište u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22/a – za potrebe organizacije i provođenja 6. konferencije Innovation, Technology, Education and Management u Sv. Martinu na Muri od 07. – 08. svibnja 2020. godine odobrava se pokroviteljstvo u iznosu od 2.000,00 kuna.

VMO Peklenica – zapisnik 5. sjednice VMO prima se na znanje
Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“, Ruđera Boškovića 2, Čakovec – kao član podupiratelj Zaklade odobrava se isplata članarine za 2020. godine prema Odluci kojom Jedinice lokalne samouprave godišnje doprinose 1,00 kunu po stanovniku.
Nalaže se voditeljici Odjeka za opće društvene djelatnosti da sa Hrvatskim crvenim križom, Karitasom, udrugom Društvo žena s područja grada i Mjesnim odborima održi sastanak u svezi utvrđivanja liste korisnika pomoći u slučaju  samoizolacije, zaraze ili oboljenja od koronavirusa-COVID 19. Na sastanku će se ujedno utvrditi dinamika pružanja pomoći potencijalnim korisnicima. Svi koji smatraju da će im biti potrebna pomoć prilikom nabave i dobave namirnica ili lijekova mogu se javiti na broj telefona 370-771 (Gradska uprava) ili predsjednicima Mjesnih odbora ili predsjednicima udruga koje će biti zadužene za koordinaciju oko pružanja pomoći.

Zbog preventivnih mjera sprečavanja zaraze koronavirusom – COVID 19, pozivaju se građani da samo u krajnjoj nuždi koriste usluge komunalnog redarstva Grada Mursko Središće.

Nalaže se Mjesnom odboru Sitnice da se momentalno pristupi čišćenju naselja Sitnice od smeća. Zbog provođenja epidemioloških mjera i velikog broja stanovnika na malom prostoru u naselju Sitnice obaviti će se deratizacija i dezinsekcija. Za provedbu mjera u naselju Sitnice zadužuje se komunalni redar Drago Belše.

Gradonačelnik usvaja prijedlog Odluke o usvajanju godišnjeg izvršenja proračuna Grada mursko Središće za razdoblje 01.01. – 31.12.2019. godine ,Odsjeka za financije, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb te isti upućuje Gradskom vijeću Grada Mursko Središće na raspravljanje i usvajanje.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!