U SRIJEDU

FOTO Najsjeverniji grad Mursko Središće posjetila su tri ministra

Ministri i ostali dužnosnici održali su sastanak sa saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Grada Mursko Središće Draženom Srpakom na temu gradskih projekata

U srijedu, 04. ožujka 2020. godine, najsjeverniji grad posjetila su tri ministra i to: naš domaći ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar branitelja Tomo Medved i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, državna tajnica Zdravka Bušić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić dok je predsjednik Vlade RH g. Andrej Plenković koji je također morao biti u najsjevernijem gradu bio spriječen doći zbog sastanaka s glavnim tajnikom Jensom Stoltenbergom. No, predsjednik Andrej Plenković do sada je tri puta boravio u najsjevernijem gradu te je upoznati s našim projektima i potrebama. 

Ministri i ostali dužnosnici održali su sastanak sa saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Grada Mursko Središće Draženom Srpakom na temu gradskih projekata, a nakon toga i s članovima HDZ-a gornjeg Međimurja na temu unutarstranačkih izbora koji će se održati 15. ožujka. 

Gradonačelnik, koji je ujedno i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a srdačno ih je pozdravio, upoznao s poviješću i značajkama najsjevernijeg grada te s činjenicom da se je Gradski HDZ već prije par mjeseci odredio da će podržati Andreja Plenkovića za predsjednika zajedno sa timom koji je on predložio,a to znači da će isto tako podržati Tomu Medveda za zamjenika predsjednika, a Branka Bačića, Olega Butkovića, Zdravku Bušić te Ivana Anušića za potpredsjednike. 

Isto je raspoloženje u cijeloj Međimurskoj županiji o čemu pak je više govorio ministar Darko Horvat rekavši da je predsjedništvo Županijskog odbora HDZ  već prije šest mjeseci donijelo odluku da podržava Andreja Plenkovića i njegov tim. 

Nakon toga su se kratko predstavili svi kandidati te su svi redom izrazili zadovoljstvo samim dočekom i prijemom i zahvalili na ukazanom povjerenju, a koje će biti iskazano 15. ožujka. 

Znakovito je bilo obraćanje predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića te državne tajnice Zdravke Bušić koji su rekli da je današnji HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića upravo onakav kakvim ga je pozicionirao pokojni predsjednik Tuđman, a to je pozicija desnog centra te je to upravo ono što najviše odgovara hrvatskim biračima. Oboje su bili suvremenici predsjednika Tuđmana i politički suradnici od početka stvaranja moderne Hrvatske pa sve do njegove smrti. Hrvatskoj je, a pogotovo u novonastalim okolnostima i moguće zdravstvene krize zbog Korona virusa, a i prijeteće migrantske krize, potrebna odgovornost i stabilnost. Uz rast BDP-a, poboljšanja kreditnog rejtinga, 88% ugovorenosti EU fondova za financijsko razdoblje 2020. u kojoj smo povukli 25 milijardi kuna više nego smo uplatili u zajedničku EU blagajnu, a što je rezultiralo mnogim infrastrukturnim projektima pa i u našem gradu, rastom plaća i mirovina, ova Vlada je pokazala da se zna odgovorno nositi i s napretkom i razvojem ali i mogućim ugrozama i krizama. Hrvatska je danas važan i utjecajan čimbenik unutar EU, a mogli bismo reći čak i puno značajnije nego bi to bilo temeljeno samo na njezinoj veličini, a predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković za to je najzaslužniji. Stoga je zaključeno da nema boljeg kandidata ni za predsjednika HDZ-a, a ni za hrvatskog premijera. 

Saborski zatupnik, gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Dražen Srpak posebno je zahvalio ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta  Darku Horvatu  na svekolikoj pomoći oko gradskih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije