POTPISAO DRAŽEN SRPAK

ZA GRAD MURSKO SREDIŠĆE Potpisan Sporazum o partnerstvu za izgradnju širokopojasnog interneta

PRŠI obuhvaća područje od Grada Mursko Središće, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Sveti Juraj na Bregu, Nedelišće, Strahoninec i Šenkovec.

Krajem 2018. godine Grad Mursko Središće postao je novi nositelj projekta PRŠI, dotadašnji je bila Međimurska županija. Odrađene su izmjene PRŠI-a i Grad je dobio odobrenje HAKOM-a. Hrvatski Telekom prijavio se na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za dostavu prijava za postupak pred-odabira prihvatljivih prijavitelja te ispunjavanje kriterija za prijavu na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Izgradnju mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima.

U studenom 2019.g. na stranici strukturni fondovi objavljena je lista prihvatljivih prijavitelja za Ograničeni poziv Izgradnja mreža sljedeće generacije. Prihvatljivi je prijavitelj Hrvatski Telekom d.d. za plan razvoja širokopojasne infrastrukture za nositelja projekta Grad Mursko Središće, što znači da je Hrvatski Telekom d.d. podnio najpovoljniju prijavu za provedbu ovog projekta i izabran je kao prijavitelj.

U sjedištu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu u ponedjeljak 10. veljače 2020. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je Sporazum o partnerstvu s članovima Uprave Hrvatskog Telekoma. Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna, dok Grad Mursko Središće i općine koje su dio projekta ne snose nikakve financijske obveze s obzirom na to da će se projekt financirati sredstvima EU i Hrvatskog Telekoma.

Projektiranje i izgradnja NGA mreže trajat će 36 mjeseci, a po završetku provedbe projekta (2023.godine) građani će imati mogućnost priključka na brzi Internet. Izgradnjom širokopojasnog interneta za 90% kućanstva osigurava se optička veza i brzina od 100 Mbit/s, dok će se ostalim 10% kućanstva osigurati minimalna brzina od 40Mbit/s.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije