ZAJEDNO PROTIV KRAĐA

‘STOP PROVALAMA U VOZILA’ Hoće li preventivne ploče u Murskom Središću pomoći u tome?

Preventivne ploče slikom i tekstom upozoravaju građane da poduzimanju određene mjere samozaštite da do krađa i teških krađa ne bi došlo

Analizom problematike kaznenih dijela na području Međimurske županije najzastupljenija su kaznena djela protiv imovine i to krađe i teške krađe. Teške krađe kao što su provaljivanje u vozila često se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, zdravstvenih ustanova, groblja i slično. 

Da bi se spriječile teške krađe u vozila i krađe iz vozila u suradnji s Policijskom upravom međimurskom pokrenuta je preventivna aktivnost “Stop provalama u vozila” kojoj je primarna svrha podići razinu svijesti građana o problemu teških krađa provaljivanja te podsjetiti građane o potrebi ne ostavljanja vrijednih stvari na sjedalima automobila. 

Na inicijativu Policijske uprave međimurske u sklopu preventivnog projekta “Stop provalama u vozila” na 73. sjednici stručnog kolegija, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak donio je zaključak u kojem se prihvaća prijedlog Policijske uprave međimurske vezan uz postavljanje preventivnih ploča za parkirališta. 

Grad Mursko Središće postavio je četiri preventivne ploče na području grada i to na lokacijama: kod Konzuma, na parkiralištu na šetnici uz rijeku Muru, na parkiralištu kod Doma zdravlja i na parkiralištu kod ugostiteljskog objekta Promenada.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i  načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec obišli su mjesta na kojima su postavljene preventivne ploče. Preventivne ploče slikom i tekstom upozoravaju građane da poduzimanju određene mjere samozaštite da do krađa i teških krađa ne bi došlo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije