NOVI SASTANAK

SASTANAK U MINISTARSTVU Predmet razgovora novi most, zaobilaznica i brza cesta Čakovec – M. Središće

Već sam sastav prisutnih na sastanku vrlo je znakovit te je najbolji dokaz da se ovaj projekt, temeljen na odlukama Vlade RH koja se održala u Čakovcu, pokreće

Nakon subotnjeg sastanka u Murskom Središću na temu novog mosta i zaobilaznice uključujući brzu cestu od Čakovca do Murskog Središća, danas je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan novi sastanak s istom tematikom na kojem su se okupili svi dionici koji su već ili će biti uključeni u ovaj projekt.

Na sastanku kojeg je vodio ministar vanjskih i europskih poslova dr. Gordan Grlić Radman prisustvovao je još ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, gradonačelnik Grada Mursko Središće i saborski zastupnik Dražen Srpak, župan Općine Lendava Janez Magyar, predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnik Ministarstva graditeljstva, predstavnik Ministarstva zaštite okoliša, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, načelnik sektora za granicu MUP-a RH te uži suradnici ministra vanjskih i europskih poslova.

Već sam sastav prisutnih na sastanku vrlo je znakovit te je najbolji dokaz da se ovaj projekt temeljen na odlukama Vlade RH koja se održala u Čakovcu pokreće. Obzirom što je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već razgovaralo sa slovenskom Vladom o tome te što je zatražen novi sastanak na kojem bi se pokrenuo postupak dogovaranja o točki spajanja, a nema odaziva sa slovenske strane, ministar vanjskih poslova rekao je da stvar u svoje ruke preuzima Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koje će sa slovenskom stranom pokušati u najkraćem vremenu dogovoriti sastanak bez kojeg se ne mogu nastaviti daljnje aktivnosti.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da Hrvatske ceste čekaju samo da im se da službeni zaključak buduće točke spajanja, a što je temelj za sve daljnje radnje. Prva od njih je izrada studije utjecaja na okoliš, a nakon toga samo projektiranje i rješavanje pravno imovinskih poslova. Već prije su izrađene prometna studija i studija izvodljivosti.

Ministar Darko Horvat rekao je da će ovaj projekt ući u strateške projekte i da je on puno šireg značaja jer će spojiti dva autoputa i time u velikoj mjeri olakšati i našoj i slovenskoj strani odvijanje teretnog, a svakako i turističkog prometa. Gradonačelnik Dražen Srpak je zahvalio ministrima i svim ostalim dionicima na potpori, a svakako posebno i županu Općine Lendava Janezu Magyaru sa željom da se sastanak hrvatske i slovenske delegacije dogodi što prije na korist obiju strana, a projekt počne realizirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije