GOVORIO DRAŽEN SRPAK

KONFERENCIJA U MURSKOM SREDIŠĆU ‘Aglomeracija kreće, rad nedjeljom kako Sabor odluči, a s Romima dobra suradnja’

Aglomeracija će Grad Mursko Središće koštati 5 milijuna kuna i treba biti dovršena 2023. godine

Rad nejeljom će biti određen zakonskom odlukom Hrvatskog sabora i grad će je poštivati. S Romima u Sitnicama uspostavljena je dobra suradnja, naglasio je Dražen Srpak, središćanski gradonačelnik.

Danas, točno u podne je Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Mursko Središće, započeo je konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o projektu Aglomeracije Mursko Središće, radom ili neradom nedjeljom, o problemima u Romskom naselju Sitnice te o aktualnostima u gradu. Srpak je naglasio kako su svi žitelji dužni potpisati ugovore o Aglomeraciji, koja će uskoro započeti i biti dovršena 2023. godine.

– Pozivam građane da pristupe sklapanju ugovora o aglomeraciji, odnosno o priključenju na vodovod i odvodnju. Sada je sve jednostavnije i jeftinije, a upozoravam kako su svi subjekti obavezni spojiti se na sustav, naglasio je Srpak. Glede stanja u Sitnicama, Srpak je rekao, kako je zadovoljan suradnjom i stanjem u naselju, te istaknuo kako udomiteljstvo ima dobar utjecaj na stanje među Romima. Glede rada nedjeljom, rekao je kako će Hrvatski sabor donijeti o tome zakon, kojeg će grad podržati.

Presici su nazočili i pročelnik Ureda grada Miljenko Štefanić,predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja Marina Hoblaj i Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb. Obadvije su rekle kako su udomiteljske obitelji najbolje sredine za resocijalizaciju djece i odraslih osoba. Rekle su i kako trenutno nedostaje najmanje 16 udomitelja, te pozivaju sve one koji imaju osjećaj za ovakav koristan rad, da se jave u centar ili udrugu i nakon edukacije započnu radom udomitel jstva.

Gradonačelnik Dražen Srpak, novinare je upoznao s aktivnostima koje se odvijaju te najavio druga događanja, a prvi je na redu Natječaj za financiranj udruga koji je otvoren do kraja siječnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije