U NAJSJEVERNIJEM GRADU

MURSKO SREDIŠĆE Postavljena elektro punionica za automobile!

Punionica je u vlasništvu HEP-a koji je i snosio troškove postavljanja, održavanja i rada punionice

Grad Mursko Središće kao najsjeverniji grad Hrvatske ujedno slovi kao sjeverna vrata Hrvatske kroz koji godišnje prođe oko 3,5 milijuna putnika. U ljetnim mjesecima za vrijeme turističke sezone kroz Mursko Središće prođe i do 700 tisuća putnika mjesečno.

Obzirom na trend povećanja električnih automobila Grad Mursko Središće i Hrvatska elektro privreda su 10. travnja 2019. godine sklopili Sporazum o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za razvoj infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila. Grad je dao pravo služnosti HEP-u u svrhu postavljanja i održavanja punionice elektromotornih vozila na lokaciji parkirališta Gradske uprave.

Punionica je u vlasništvu HEP-a koji je i snosio troškove postavljanja, održavanja i rada punionice, dok je grad prema uputama HEP-a označio i uredio dva parkirališna mjesta i održavati će ih označenima za vrijeme trajanja Sporazuma.

Postavljanje elektropunionice zasigurno ima i ekonomski efekt jer sam proces punjenja traje određeno vrijeme te su putnici vozila potencijalni potrošači trgovačkih i ugostiteljskih usluga. Grad Mursko Središće se zahvaljuje HEP-u što je prepoznao grad kao jedno od pogodnih lokacija za postavljanje elektropunionice za automobile.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije