SJEDNICA GRADA MURSKO SREDIŠĆE

DRAŽEN SRPAK ‘Ako bih trebao birati između dužnosti gradonačelnika i saborskog zastupnika, izabrao bih prvo’

Predsjednik Gradskog vijeća i Klub oporbenih vijećnika čestitali su gradonačelniku Draženu Srpaku na funkciji saborskog zastupnika te mu poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu

Sedamnaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće ujedno i posljednja ove godine održana je u srijedu, 18. prosinca 2019. godine u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu “Rudar” s početkom u 17:00 sati.

Predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić na početku sjednice pozdravio je sve prisutne te je konstatirao kvorum od 15 vijećnika prisutnih na sjednici. Predsjednik Gradskog vijeća i Klub oporbenih vijećnika čestitali su gradonačelniku Draženu Srpaku na funkciji saborskog zastupnika te mu poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu. Gradonačelnik se zahvalio na čestitkama te je iznio kako to smatra priznanjem svim građanima Murskog Središća i okolice. Rekao je da ukoliko bi trebao izabrati između dužnosti gradonačelnika i saborskog zastupnika, da bi izabrao biti gradonačelnikom Grada Mursko Središće.

No obzirom što se radi o dvije spojive dužnosti, dužnost saborskog zastupnika vidi kao časnu dužnost i alat kako još više i snažnije pomoći gradu Mursko Središće, okolnim općinama i Međimurju. Potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Mandatne komisije Kristijan Antolović podnio je izvješće u kojem se navodi da je Ivana Maltarić 06. prosinca aktivirala svoj mandat u Gradskom vijeću. Nadalje, Ivan Goričanec također je očitovanjem aktivirao svoj mandat s danom 10. prosincem.

Osobama koje su zamjenjivale Ivanu Maltarić i Ivana Goričanca u Gradskom vijeću prestao je mandat. Ivana Maltarić je dana 14. prosinca podnijela ostavku na dužnosti gradske vijećnice te joj je mandat također prestao. Stoga je Hrvatska narodna stranka dana 14. prosinca odredila zamjenu za Ivanu Maltarić – Juricu Mesarića budući da je Simona Frančić zbog osobnih razloga odbila biti određenom kao zamjena. U sklopu aktualnog sata vijećnik Milorad Pilipović dao je gradonačelniku prijedlog vezan uz javni wc u Murskom Središću, da bi se za osobe koje imaju sastanak u sali za sastanke pokraj Turističko informativnog centra davao uz ključ za tu prostoriju i ključ za javni wc. Gradonačelnik je odgovorio da je to u redu i da će se davati ključ od javnog wc-a i da se nada da neće biti štete na istom.

Vijećnica Franciska Vida upitala je gradonačelnika vezano uz komunalno poduzeće Murs-ekom, ima li kamion s kojim se skuplja smeće mehanizam za kante na hidrauliku kako bi se radnicima olakšalo. Gradonačelnik je odgovorio da vjerojatno ima ali je vijećnicu uputio da pitanje postavi direktoru Murs-ekoma te je zamolio voditelja Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josipa Sršana da isto provjeri. Dnevni red od sedam točaka usvojeni je jednoglasno.

Prva točka Dnevnog reda bila je Odluka o III. izmjenama i dopunama Odluke o proračunu Grada Mursko Središće te sada proračun iznosi 49.168.000,00 kuna što je smanjenje za 14.032.000,00 kuna. Do smanjenja je došlo jer ove godine nisu bili raspisani natječaji za prijavu projekata stare pošte apoteke, Majura u Hlapičini i kompostane, a navedena odluka prihvaćena je s većinom glasova.

Slijedeća točka Dnevnog reda bila je Odluka o izmjeni Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2018. godinu jer se sav višak iz navedene godine nije potrošio, a Odluka je prihvaćena večinom glasova. Budući da je iskazani interes za otvorenje autotaksi prijevoza na području grada Mursko Središće Gradsko vijeće je jednoglasno prihvatilo Odluku o autotaksi prijevozu.

Izmjena odluke o izmjenama Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivnog komunalnog otpada na području Grada Mursko Središće donesena je radi usklađivanja s izmjenama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom koju je donijela Vlada RH, a koja propisuje da svi korisnici javne usluge prikupljanja komunalnog otpada svrstani u kategoriju kućanstva moraju plaćati jednaku minimalnu cijenu javne usluge koja za područje grada iznosi 41,95 kn s PDV-om bez obzira na broj članova kućanstva, a ne kao do sad kada se cijena formirala prema broju članova kućanstva. Ostali korisnici javne usluge koji nisu stvrsani u kategoriju kućanstvo (gospodarstvenici i ostali) moraju također plaćati jedinstvenu minimalnu cijenu javne usluge koja cijena se uređuje za sedam pod kategorija.

Na Dnevnom redu bile su i točke vezane uz civilnu zaštitu – Analiza stanja, Smjernice za organizaciju, Plan razvoja sustava te Odluke o II. izmjenama i dopunama procjene rizika od velikih nesreća te su iste prihvaćene jednoglasno. Gradsko vijeće također je jednoglasno donijelo Ažuriranje Plana zaštite od požara te je gradonačelnik istaknuo kako su sva tri dobrovoljno vatrogasna društva na području grada Mursko Središće dobro opremljena te se zahvalio vrijednim članovima DVD-eva što nas čuvaju i štite u takvim situacijama.

Posljednja točka na Dnevnom redu bila je Izmjena Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području grada Mursko Središće, a Gradsko vijeće prihvatilo je Odluku jednoglasno da se naknada za produljenje radnog vremena za vrijeme trajanja manifestacije “Ljeto uz Muru”, Dan Grada te u vrijeme Božićnih i Novogodišnjih praznika u periodu od 21. prosinca tekuće godine zaključno do 06.siječnja slijedeće godine ne naplaćuje. Gradonačelnik je zamolio ugostitelje da zahtjev za produljenje radnog vremena podnose 5 dana prije prigodne proslave.

Predsjednik Gradskog vijeća vijećnicima je poželjelo ugodne božićno novogodišnje blagdane. Gradonačelnik Grada Mursko Središće vijećnicima se zahvalio na doprinosu u razvoju bilo kojeg segmeta na području grada i na korektnoj suradnji. Također je naveo da ako je kroz godinu bilo koje krive riječi da se ispričava i da nije bilo zasigurno u lošoj namjeri i da se nada da će i daljnja suradnja biti korektna i na dobrobit svih ljudi koji ih biraju i kojima treba povjerenje vratiti na taj način.

Gradonačelnik je iznio da poziva da i ubuduće budu koliko je to moguće jedinstveni oko donošenja odluka koje su od interesa za svakog čovjeka, da budu tolerantni, puni razumijevanja i međusobnog pomaganja kako bi sve bilo lakše, brže i bolje. Sedamnaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće završila je u 17:53 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije