MURSKO SREDIŠĆE

DAN EU FONDOVA Kako do bespovratnih sredstava? Prekomplicirano da bi postalo normalno ili prihvatljivo

Svi sudionici, mislimo na poduzetnike i gospodarstvenike, rekli su kako su EU fondovi dobrodošli, jer riječ je o bespovratnim novcima, no postupak za sudjelovanje i prijavu na natječaj je najčešće prekompliciran, te mnogi odustaju na samom početku.

Danas (17. prosinca) je u Cetru za kulturu ‘Rudar’ u Murskom Središću održan Dan EU fondova na čijem je početku sredićanski grdaonačelnik Dražen Srpak svim sudionicima poželio ugodne i korisne trenutku u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Srpak je govorio o projektima koje je Grad ostvario novcima iz EU fondova privukavši bez Aglomeracije 33.000.000 kuna, što je i ostvareno. Riječi dobrodošlice na skup i uspješan rad nazočnima, a bilo ih je 40-tak, poželio je Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, koji je posebno naglasio kako su Međimurska županija i Grad Mursko Središće, vrlo uspješni u sudjelovanjima na natječajima EU fondova te povlaćenjem novca iz njih.

Potom je započela Panel diskusija na temu ‘Razvoj Međimurja kroz EU fodnove, na kojoj su sudjelovali Dražen Srpak, Ana Kralj, Franjo Sobočan i Božidar Balaž.
Održano je i predavanje-izlaganje na temu ‘EU fondovi kao mogućnost financiranja’, na kojem su govorili predstavnici REDEAe i HAMAC BICROa. Stručni dio Dana EU fondova u Murskom Središću završen je radionicom pod nazivom ‘Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj’.

Na kraju programa bilo je upućivanja dobrih želja za Božić i Novu godinu, te prigodni domjenak. Slušajući nagovor svih sudionika i nazočnih poduzetnika i gospodarstvenika, ustvrdili smo kako su EU fondovi dobrodošli, no postupak prijave na natječaj, najčešće je vrlo kompliciran. Stoga, mnogi odustanu već na samom početku, ali se i više ne javljaju na nove natječaje. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije