Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
FOTO  Veličanstvena izvedba varaždinskog zbora Chorus Angelicus u Murskom Središću
Grad Mursko Središće

koncert za pamćenje

FOTO Veličanstvena izvedba varaždinskog zbora Chorus Angelicus u Murskom Središću

- Najsjeverniji grad nikad nije imao svečaniji i močniji početak Došašća sa porukama utkanim u vaše pjesme - istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak

Mješoviti pjevački zbor Chorus angelicus osnovan je 1999. godine od strane dirigenta maestra Anđelka Igreca, iskusnog zborovođe, dirigenta i kompozitora, isprva kao zbor varaždinske katedrale. Još od svojih početaka, zbor okuplja srednjoškolce i studente varaždinskih škola i fakulteta.

Do sada je u zboru već stasalo nekoliko generacija pjevača, ljubitelja vokalnog višeglasja, neovisno o njihovoj dobi. Angelicusi su veliki glazbeni entuzijasti, ljubitelji ozbiljne glazbe, mahom amateri, no s odličnom vještinom čitanja partitura i poznavanja nota, te nekim oblikom glazbenog obrazovanja osnovnoškolske ili srednjoškolske razine. Zbor pjeva na mnogim koncertima najviše u Varaždinu i njegovoj okolici i ostalim dijelovima Hrvatske, a iza njega su mnoge inozemne turneje (Austrija, Mađarska, Izrael).

Na prvu nedjelju došašća Mješoviti pjevački zbor Chorus Angelicus, zbor VIA župe sv. Vida iz Varaždina pod ravnanjem maestra Anđelka Igreca i zbor župe Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće pod ravnanjem voditeljice Danice Sabo u Centru za kulturu “Rudar” Mursko Središće svojim izvedbama uveli su građane Murskog Središća, ali i šire okolice u najljepše doba godine, vrijeme Došašća. 

Izveden je ciklus uglazbljenih psalama i zapisa Novog zavjeta koji obiluju raznovrsnim ritmovima i elementima. Izvedene skladbe djelo su voditelja zbora i katedralnog orguljaša maestra Anđelka Igreca. U izvedbama zbor se odlikovao odlučnošću i blagošću, a virtuozan nastup ostvarili su i solisti. 

- Najsjeverniji grad nikad nije imao svečaniji i močniji početak Došašća sa porukama utkanim u vaše pjesme. Najsjeverniji grad vam zahvaljuje. U vrijeme Došašća, u vrijeme Božića postanimo svi bolji ljudi, bolje osobe koji će biti oslonac bolesnima, ljudi koji će se pobrinuti za potrebite, nahraniti gladne, koji će u mnoge domove unijeti sreću, ajmo se dati drugima. Veliko hvala i našem crkvenom zboru i voditeljici Danici koja je ovaj koncert inicirala - istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci