GRAD MURSKO SREDIŠĆE

DOBRE VIJESTI Stižu bespovratna sredstva za uređenje skela u Murskom Središću i Križovcu

Ugovor o sufinanciranju je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao gradonačelnik Dražen Srpak

Skela Mursko Središće – Fusek je jedan od atraktivnijih turističkih proizvoda, koju godišnje koristi preko 2000 turista i posjetitelja, organizirane grupe učenika, ali i lokalno stanovništvo. Nekada se skela koristila za prijevoz ljudi i vozila, a u današnje vrijeme koristi se za prijevoz putnika u turističke svrhe. Grad Mursko Središće svake godine u skladu sa proračunskim sredstavima ulaže u obnovu i održavanje skele “Mursko Središće – Fusek” i skele “Križovec”.                

Grad Mursko Središće krajem rujna 2019. godine aplicirao je prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture projekt “Održavanje ostale opreme i uređaja na plovilu, opremanje plovila sa ciljem zaštite i sigurnosti posade i putnika na plovilu – skela “Mursko Središće – Fusek” i skela “Križovec”. Svrha projekta je financiranje ispunjavanja uvjeta za sigurno plovidbu  kako bi se i dalje održavao kontinuirani prijevoz putnika. 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je temeljem prijavljenje aplikacije dodijelilo Gradu Mursko Središće bespovratna financijska sredstava u iznosu od 40 tisuća kuna za uređenje skele u Murskom Središću i Križovcu. U prostorijama ministarstva, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak je u petak, 15. studenog potpisao Ugovor o sufinanciranju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije