Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
PRIKAZANA EMISIJA 'HRVATSKA UŽIVO' Kako je grad Mursko Središće izgledao prije 10 godina
Grad Mursko Središće

GRAD MURSKO SREDIŠĆE

PRIKAZANA EMISIJA 'HRVATSKA UŽIVO' Kako je grad Mursko Središće izgledao prije 10 godina

- Ponosan sam što se mnogo toga u tih 10 godina promijenilo, a naročito sam ponosan na građane koji su u tih 10 godina mnogo toga iznosili na svojim leđima - istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak

“Hrvatska uživo” je informativna mozaična emisija HTV-a koja analizira i prikazuje društvene, kulturne, gospodarske teme, kombinirajući analitičke priloge, reportaže, osobne priče i gostovanja relevantnih stručnjaka i predstavnika institucija, a s ciljem pozitivnih promjena u društvu.

Prije 10-tak godina u Gradu Mursko Središće na šetnici uz rijeku Muru snimana je emisija “Hrvatska uživo” koju su vodili Tanja Tušek i Danijel Despot. Kako bi se rudarska prošlost, običaji i turistička ponuda grada prikazali na što izvorniji način u snimanje emisije bilo je uključeno niz udruga s područja grada i Međimurske županije, Osnovna škola, dječji vrtići  te mnogobrojni građani.  

PRIKAZANA EMISIJA 'HRVATSKA UŽIVO' Kako je grad Mursko Središće izgledao prije 10 godina Fotogalerija

U Centru za kulturu “Rudar” u ponedjeljak, 28. listopada prikazana je emisija “Hrvatska uživo” koje se snimala i emitirala u kolovozu 2009. godine. Grad se uveliko promijenio u svim aspektima življenja: kulturnim, društvenim, gospodarskim, sportskim. Namjena prikazivanja emisije je da se građani prisjetite kako je grad izgledao prije 10 godina i da se zahvalimo još jednom svima koji su bili dio promocije grada, al i da se zahvalimo i prisjetimo svih onih koji danas više nisu s nama.

- Ponosan sam što se mnogo toga u tih 10 godina promijenilo, a naročito sam ponosan na građane koji su u tih 10 godina mnogo toga iznosili na svojim leđima, predano radili u udrugama, volontirali i zasigurno svojim trudom doprinjeli u razvoju grada. Upravo iz tog razloga ćemo ove godine po prvi puta birati osobu godine. Najavili smo da ćemo birati naj volontera/volonterku, ali smo odustali od toga, jer je jako komplicirana zakonska procedura i mnogi koji su to zaslužili nebi imali uvjete koje bi mogli ispuniti - istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!