OBILJEŽAVANJE U MURSKOM SREDIŠĆU

DAN NEOVISNOSTI U NAJSJEVERNIJEM GRADU Položili vijence za poginule branitelje

Na današnji dan, sjećamo se povijesnog datuma, 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidanju svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ

Povodom Dana neovisnosti gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, gradska vijećnica Ksenija Flac, članovi HVIDR-a Mursko Središće i članovi UDVDR Mursko Središće položili su vijenac i zapalili svijeće ispred spomenika braniteljima “Piramida” te su odali počast nestalima i poginulima za hrvatsku slobodu.

>> Mursko Središće obilježilo Dan neovisnosti

Na današnji dan, sjećamo se povijesnog datuma, 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidanju svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Pritom je utvrđeno da Republika Hrvatska nijedno tijelo dotadašnje SFRJ ne smatra legitimnim niti legalnim kao i da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije. Time je otvoren put višestranačju i demokraciji te stvaranju samostalne, suverene i demokratske Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije