Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
ODLIČNE VIJESTI Dogovoreno trajno vađenje krvi u Murskom Središću, zaposlena medicinska sestra
Grad Mursko Središće

OVO ĆE GRAĐANIMA PUNO ZNAČITI

ODLIČNE VIJESTI Dogovoreno trajno vađenje krvi u Murskom Središću, zaposlena medicinska sestra

Ugovorom o radu osiguralo se trajno zaposlenje medicinske sestre Suzane Turk, a ujedno i trajno vađenje krvi

U rujnu prošle godine gradonačelnik Grada Mursko Središće i načelnici susjednih općina Selnica, Vratišinec i Sveti Martin na Muri potpisali su Sporazum za  svakodnevno provođenje usluge laboratorijskih pretraga – vađenja krvi u Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću.

Grad Mursko Središće je radi osiguravanja svakodnevnog provođenja usluge vađenja krvi sklopio ugovor o djelu s ovlaštenom i certificiranom medicinskom sestrom Suzanom Turk

Obzirom da se uvođenje svakodnevnog vađenja krvi u ambulanti Mursko Središće pokazala kao dobra inicijativa koja ide u korist mještana, Grad Mursko Središće je želio da se trajno riješi pitanje vađenja krvi u ambulanti.

Na sastanku gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dr. Biserka Gričanec i medicinska sestra Suzana Turk dogovorili su trajno financiranje djelatnice, te će sa Suzanom Turkom biti sklopljeni Ugovor o radu. Troškovi plaće će se podijeliti između Grada Mursko Središće te općina Vratišinec, Selnica i Sveti Martin na Muri u postotku koji je definirani Sporazumom. Ugovorom o radu osiguralo se trajno zaposlenje medicinske sestre, a ujedno i trajno vađenje krvi.

U Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću vađenje krvi obavljat će se besplatno svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 07:00 sati do 09:00 sati, a od 09:00 do 10:00 vađenje krvi samo za hitne slučajeve.

Grad Mursko Središće nedavno je za potrebe tri ordinacije obiteljske medicine u Murskom Središću, osigurao sredstva za nabavku hematološkog analizatora i uređaja za mjerenje CRP-a s potrebnim reagensima. Odlučeno je tako da bi pacijenti tri ordinacije u Murskom Središću mogli dobiti uslugu i nalaze osnovnih hematoloških pretraga bez cjelodnevnog odlaska u laboratorij u Čakovcu, te što je posebno važno – za intervencije u hitnim slučajevima.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!