Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
KREATIVNA ZAJEDNICA Društvo 'Naša djeca' Mursko Središće provodi razne zanimljive programe i aktivnosti za djecu
Varaždinski.hr

ODGOJ DJECE

KREATIVNA ZAJEDNICA Društvo 'Naša djeca' Mursko Središće provodi razne zanimljive programe i aktivnosti za djecu

Društvo 'Naša djeca' edukativna je, humanitarna i jedna od značajnih udruga kojoj je cilj promicanje, organiziranje i vođenje aktivnosti i akcije namijenjene dobrobiti djece.

Skrb za djecu i odgoj djece je ulaganje u našu budućnost. Grad Mursko Središće zadnjih godina ovakav pristup provodi u djelo sa mnogim mjerama u proračunu izdvaja značajna sredstva za djecu i mlade s područja, od sufinanciranja dječjih vrtića, sufinanciranje izleta i maturalnih putovanja, besplatne članarine u Gradskoj knjižnici i čitaonici, besplatnih udžbenika i bilježnica i niz drugih programa koja su potrebna za provođenje svakodnevnih aktivnosti.

Na inicijativu gradonačelnika Dražena Srpaka društvo 'Naša djeca' Mursko Središće osnovano je 2017. godine.

- Društvo 'Naša djeca' edukativna je, humanitarna i jedna od značajnih udruga kojoj je cilj promicanje, organiziranje i vođenje aktivnosti i akcije namijenjene dobrobiti djece. Zajednica koja je prijateljska prema djeci, prijateljska je prema svima, jer je dobrobit djece krajnji pokazatelj zdravog, sigurnog, demokratskog i održivog društva i dobrog upravljanja. Neke od udruga koje već duže vrijeme djeluju, a fokus im je na dobrobiti djece, već su dobile nagradu grada. Društvo 'Naša djeca' koje pak je najzaslužnije za dobivanje statusa 'Grad prijatelj djece' zasigurno će također dobiti takvu nagradu - rekao je gradonačelnik.

Društvo 'Naša djeca' pod vodstvom predsjednice Ivane Maltarić provodi programe i aktivnosti za djecu grada Mursko Središće u njihovom slobodnom vremenu radi poboljšanja kvalitete života djece predškolske dobi i školske djece na području grada.

Programi koji se kontinuirano provode u udruzi su: likovno - kreativne radionice, mali kajkavci - odgovorni građani, engleska radionica, dramske igraonice, sportske aktivnosti, edukativna predavanja i radionice, školske i vrtićke aktivnosti na temu 'Dječja prava i obveze', uključivanje u mjesec hrvatske knjige, projekt Zelena čistka.

U sklopu Udruge djeluje i kreativna skupina 'Bundaši' koja okuplja 35-ero djece s područja grada u dobi od 4 do 14 godina. Bundaši su izuzetno aktivna  i zaigrana skupina što su i dokazali na brojnim predstavama koje su izveli u svim naseljima grada.

Društvo 'Naša djeca' surađuje sa Međimurskom udrugom za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID), Udrugom Serjojnske mame i bebe koja je započela svoj rad sa djecom predškolske dobi i školske djece prije 4 godine, sportskim udrugama s područja grada, Osnovnom školom Mursko Središće te gradom Mursko Središće s ciljem pozitivnih promjena u svojoj lokalnoj i široj zajednici.

U suradnji s Gradom Mursko Središće, provodi se akcija besplatnog učlanjenja djece vrtićke dobi i prvih razreda osnovne škole u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće.

Središnji koordinacijski odbor akcije gradovi i općine - prijatelj djece kojeg čine predstavnici Saveza društva 'Naša djeca' Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju ureda UNICEF-a, Udruga gradova, Udruga općina, Hrvatska zajednica županija i koordinator iz gradova i općina Društvu 'Naša djeca' dodijelili su pohvalu za uspješnu provedenu naj akciju u 2018. godinu pod nazivom “Na Sljeme, na Sljeme”.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5973

Reci što misliš!