MINISTAR U MEĐIMURJU

FOTO Ministar Darko Horvat posjetio sva naselja Grada Mursko Središće

Domaćin mu je bio gradonačelnik Dražen Srpak koji ga je upoznao s radom mjesnih odbora, brojnim ostvarenim projektima, ali i onima koji su u planu

Grad Mursko Središće veliku pažnju poklanja ravnomjernom razvoju svih gradskih naselja. Već više godina i kroz više faza ulaže se po svim naseljima u društvene domove, obnovu cesta, gradnju dječjih i sportskih igrališta, pomažu se udruge kapitalnim donacijama te se financira izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinskih dozvola za potrebe revitalizacije ili gradnje pojedinih objekata.

Kod realizacije projekata po naseljima od ključnog je značaja suradnja gradonačelnika i mjesnih odbora, a koja je jako dobra i upravo iz tog razloga su mnogobrojni projekti realizirani ili pak se realiziraju kroz više faza. U svemu tome veliku ulogu ima i ministar Darko Horvat koji se aktivno uključuje u realizaciju svih projekata.

Danas je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat s gradonačelnikom Grada Mursko Središće Draženom Srpakom posjetio sva gradska naselja, upoznao se s radom mjesnih odbora i projektima koji su realizirani ili su u realizaciji ili pak se priprema njihova realizacija.

Tako je u Štrukovcu ministar upoznat s projektom revitalizacije štrukovečkog Majura te potrebom gradnje pješačkih staza kroz cijelo naselje i sustava kanalizacije. Nakon Štrukovca, ministar Horvat s gradonačelnikom Srpakom je posjetio Peklenicu te je obišao društveni dom Peklenica u kojem se trenutačno završava predzadnja faza adaptacije i dogradnje, a upravo je jučer stigla dobra vijest da je odobreno dodatnih 200 tisuća kuna za zadnju fazu, završetak obnove grobne kuće. Također su obišli Spomen park naftaštva te ga je gradonačelnik u ime svih pekleničara zamolio za pomoć u obogaćivanju sadržaja i eksponata na Spomen parku naftaštva.

Nakon toga, zaputili su se u Križovec gdje je ministar od strane mjesnog odbora upoznat s željama i potrebama mještana Križovca, a riječ je o sveobuhvatnoj adaptaciji društvenog doma, gradnji sustava aglomeracije te gradnji i obnovi pješačkih staza. Iz Križovca krenuli su u Hlapičinu gdje je ministra dočekao predsjednik mjesnog odbora Dragutin Stojko sa suradnicima te ga upoznao s velikom željom mještana Hlapičine za očuvanjem i revitalizacijom nekadašnje stare škole – Majura grofa Feštetića te njegovo pretvaranje u interpretacijski centar sa prikazom vitezova Ivanovaca čije se obitavanje spominje u povijesnim izvorima 13. stoljeća u Hlapičini.

Ministar je također upoznat sa potrebom i željom mještana Hlapičine za završetkom adaptacije društvenog doma, a koji je krajem prošle godine nakon više od 20 godina ponovno svečano otvorio svoja vrata na oduševljenje djece i mještana Hlapičine. Tu je također i “selski vodovod” sa izvrsnom pitkom vodom koju bi bilo šteta zatvoriti zbog gradnje aglomeracijskog sustava te bi se tu svakako moglo pronaći neko rješenje.

Na kraju je ministar došao u samo Mursko Središće gdje je s mjesnim odborom Mursko Središće s gradonačelnikom, zamjenikom gradonačelnika, predsjednikom Gradskog vijeća održao kraći sastanak na kojem ga je mjesni odbor Mursko Središće detaljno upoznao sa realiziranim projektima, s projektima u realizaciji te onima koji su u pripremi.

Tako je naglašeno da su najznačajniji realizirani projekti Centar za kulturu “Rudar”, obnova stare škole, produženje šetnice, sanacija odlagališta Hrastinka, kupnja Spomen dom rudarstva, kupnja komunalnog poduzeća Murs ekom, potpuna revitalizacija groblja, izgrađena je ulica Antuna Mihanovića, pješačke staze u ulicama, uređena je pošta apoteka za udruge, otvaranje državnih ureda te Hitne, izgradnja sportskih objekata na području grada.

Trenutno je u realizaciji gradnja dječjeg vrtića te cesta i oborinske odvodnje u gospodarskoj zoni Brezje u kojoj su se započele graditi hale, daljnje građenje sportskih objekata, završetak revitalizacije javne rasvjete u Murskom Središću, potpuna adaptacija zgrade DVD-a, završetak Etno kuće, daljnje opremanje groblja, a najvažniji projekt koji se priprema i za što je ovih dana izdata građevinska dozvola je gradnja kompostane te kompletna adaptacija ulice Matije Gupca, a naravno i svih ostalih ulica koje će biti obuhvaćene aglomeracijom.

Gradonačelnik je također upoznao ministra sa više projekata financiranih iz EU fondova kao što je projekt “Zaželi” – pomoć starijima i nemoćnima te projekt “Svi u vrtić” kojim se omogućilo produženi i popodnevni boravak djece u vrtićima. Također se raspravljalo o projektu gradnje zaobilaznice i mosta te zabrani prometa u što je ministar vrlo aktivno uključeni.

Gradonačelnik je ministra upoznao sa željom svih građana sa područja svih naselja u Gradu Mursko Središće sa zabranom rada nedjeljom, a za što je ministar Horvat izrazio razumijevanje i dao potporu takvoj ideji. Nakon toga dan se nastavio sa susretom poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova u Murskom Središću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije