BRIGA O STUDENTIMA

SVIMA PO 100 EURA Prijem za redovite studente s područja Murskog Središća

78 studenata primilo po 100 eura

Grad Mursko Središće 28. lipnja 2024. godine objavio je Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći redovitim studentima s područja grada. Na taj se način svim redovitim studentima osigurava pravo na isplatu novčanih sredstava u iznosu od 100,00 eura.

Pravo na dobivanje jednokratne novčane pomoći ostvarili su svi studenti koji imaju prebivalište na području grada Mursko Središće, a u akademskoj godini 2023./2024. upisani su kao redoviti studenti. Ukupno je pristiglo 78 potpunih i valjanih prijava.

Stoga je, po završetku Javnog poziva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći redovitim studentima s područja grada, gradonačelnik Dražen Srpak u subotu, 26. listopada 2024. godine, održao prijem za studente s područja Murskog Središća. Gradonačelnik je studentima poručio koliko je u današnjim kompetitivnim uvjetima na tržištu rada, bitno stjecanje vrijednih znanja i vještina koje će ih u budućnosti istaknuti od ostalih pojedinaca na tržištu rada. Također, napomenuo je da se tijekom fakultetskog obrazovanja usmjere i na brojne mogućnosti koje im se nude u sustavu visokog obrazovanja, da se što više uključuju u brojne studentske udruge jer će upravo tako steći vrijedna iskustva i poznanstva te unaprijediti postojeće vještine. Između ostalog, poželio im je puno sreće i uspjeha u ovoj akademskoj godini.

Također, 2. rujna 2024. godine objavljen je Javni natječaj za dodjelu studentskih kredita za studente s područja Grada Mursko Središće za akademsku godinu 2024./2025. Natječajem je predviđena dodjela 10 studentskih kredita. Na taj se način studentima nastoji pružiti financijska potpora, odnosno u određenoj mjeri smanjiti troškovi studiranja, koji su nerijetko vrlo visoki. Tako se studentima koji studiraju na području Zagreba ili drugih udaljenijih gradova u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu osigurava iznos od 200,00 eura mjesečno, dok se studentima koji studiraju na području Čakovca ili Varaždina dodjeljuje iznos od 150,00 eura mjesečno.

Osim toga, Grad Mursko Središće nagrađuje i diplomske radove, poslijediplomske specijalističke radove, magisterije i doktorate koji obrađuju područje kulturnog, sportskog, gospodarskog i inog života vezanog uz područje grada Mursko Središće. Autorima najbolje ocijenjenih radova dodjeljuje se novčana nagrada u iznosu od 600,00 eura. Navedene se mjere svake godine nastoje unaprijediti, poboljšati i prilagoditi trenutnim uvjetima, kako bi se pružila što kvalitetnija podrška u obrazovanju za sve učenike i studente s područja Murskog Središća.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije