GRAD MURSKO SREDIŠĆE

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA Osvjetljenje željezničkog mosta u Murskom Središću

Realizacija spomenutog projekta zasigurno će doprinijeti i obogatiti vizualni identitet najsjevernijeg grada – Murskog Središća

Prije desetak godina željeznički most u Murskom Središću bio je u potpunosti obnovljen. Most je međunarodnog karaktera jer spaja Republiku Hrvatsku s Republikom Slovenijom.

Od cestovnog mosta udaljen je oko 200 metara te je odlično vidljiv. Zanimljiv prijedlog oko samog mosta došao je od gradske vijećnice Renate Kovačić u vidu osvjetljenja mosta to jest njegovih kontura. Gradonačelnik Dražen Srpak je sa stručnim službama razmotrio prijedlog, zaključio da bi to bila vrhunska turistička atrakcija obzirom što Mursko Središće po svojoj naravi predstavlja sjeverna vrata Hrvatske, a kroz cestovni most prolazi oko 3,5 milijuna putnika godišnje te su izradili i idejno rješenje, a nakon toga gradonačelnik je razgovarao s direktorom Hrvatskim željeznica Ivanom Kršićem kojem se ideja svidjela pa je nakon toga upućeno i pismo namjere u Hrvatske željeznice u kojem je zatražena suglasnost za osvjetljenje mosta.

Odgovor kojeg je Grad Mursko Središće primio bio je pozitivan, uz zahtjev za dostavu tehničke dokumentacije osvjetljenja mosta. Gradonačelnik Dražen Srpak na sjednici stručnog kolegija zadužio je savjetnika za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za realizaciju prijedloga osvjetljenja željezničkog mosta na rijeci Muri u Murskom Središću u svrhu turističke atrakcije s naglaskom na adventski ugođaj. Realizacija spomenutog projekta zasigurno će doprinijeti i obogatiti vizualni identitet najsjevernijeg grada – Murskog Središća.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije