VAŽNO

SKELA FUSEK Ponovno se odgađa vježba civilne zaštite ‘Poplava 2024.’ zbog visokog vodostaja rijeke Mure

Zbog visokog vodostaja rijeke Mure!

Zbog trenutno istog neočekivanog visokog vodostaja rijeke Mure kao i prošle subote, a napominjemo da je on do jučer navečer bio normalan, ovim putem Vas obavještavamo kako se ponovno odgađa vježba civilne zaštite „Vježba evakuacije i spašavanja na skeli Fusek – „POPLAVA 2024.“ koja se trebala održati u subotu 12.10.2024. godine u 10,00 sati.

Vježba evakuacije i spašavanja povezana je sa skelom Fusek, a zbog poplavljenog pristupnog puta i onemogućenog pristupa skeli nije moguće održati vježbu.

Također, sama narav vježbe događala bi se u uvjetima kada je skela u funkciji odnosno kada vozi, a što zasigurno nije moguće kod takvog vodostaja rijeke Mure već je ona privezana pa se takvi događaji ne mogu dogoditi.

Stoga, vježba će biti prilagođena normalnom vodostaju kada će skela ponovno moći biti u funkciji i kada bi se takvi incidenti mogli dogoditi što je i sama svrha ove vježbe.

Sigurnost svih sudionika na prvom je mjestu, pa je stoga ova odluka neophodna.

Novi termin vježbe predviđen je za iduću subotu – 19.10.2024. godine u 10,00 sati kada se prema prognozi očekuje povoljan vodostaj rijeke Mure.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije