mursko središće

FOTO Murski cimeri – zabava i druženje iza scene

U opuštenoj atmosferi, sudionici su iskoristili slobodno vrijeme za neformalna druženja, stvarajući nezaboravne trenutke uz rijeku Muru

Prethodni vikend, od 4. do 6. listopada 2024.godine, održan je 3. Festival hrvatske pučke drame pod nazivom „Murski cimeri“ u Centru za kulturu Rudar, Mursko Središće. Na festivalu su sudjelovale kazališne skupine iz cijele Hrvatske, a dok su neke boravile tri, druge su sudjelovale dva dana.

U opuštenoj atmosferi, sudionici su iskoristili slobodno vrijeme za neformalna druženja, stvarajući nezaboravne trenutke uz rijeku Muru, na obroncima vinograda te u kućama za odmor s područja Turističke zajednice „Mura i gorice“ i Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.

Osim u umjetničkim izvedbama, sudionici su uživali u ugodnom ambijentu, dobroj glazbi i osvježenjima, a druženja su pružila priliku za razmjenu iskustava i ideja o kazališnoj umjetnosti. Takvi festivali imaju važnu ulogu u jačanju zajednice kazališnih entuzijasta, a posebno su bitni za poticanje suradnje među različitim kazališnim skupinama. Naglasak je stavljen na povezivanje umjetnika različitih generacija te dijeljenje iskustava, kako na pozornici tako i izvan nje.

Posebno su pohvaljeni organizatori i energija svih sudionika, koji su kroz opuštene razgovore dotakli brojne teme, uključujući izazove s kojima se suočavaju pučka kazališta te važnost lokalne podrške za očuvanje kulturnih manifestacija. Druženja su se često produžila do kasno u noć, uz mnoge planove za buduće suradnje i zajedničke projekte.

Neformalni susreti nakon izvedbi još jednom su dokazali kako su ovakvi festivali više od prilike za predstavljanje kazališnih ostvarenja – oni su ključni za izgradnju dugotrajnih prijateljstava i profesionalnih veza koje će nastaviti rasti i u budućnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije