grad mursko središće

MURSKO SREDIŠĆE Iz Hrvatskih voda stigla pumpa koja će štiti centar grada od poplava

Pumpa je kapaciteta 24 tisuće litara u minuti odnosno 400 litara u sekundi

Prošle je godine u Murskom Središću zabilježen povijesni vodostaj rijeke Mure koji je iznosio 543cm u kojoj je centar grada ostao suh.

To je jedan od dokaza da Grad Mursko Središće ima dobro opremljena vatrogasna društva, organiziran Stožer civilne zaštite, no zbog takvih situacija svakako je potrebno poboljšavati i unaprjeđivati mjere zaštite od poplave.

U tom cilju gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak odradio je nekoliko sastanaka s Hrvatskim vodama na kojima je dogovoreno da će se izgraditi vodna građevina u Murskoj ulici te dati na korištenje od strane Hrvatskih voda pumpa velike zapremnine koja će štiti centar grada.

Tako je trenutno u tijeku projektiranje vodne građevine koja će ujedno služiti kao most koji će spajati Mursku ulicu i Matije Gupca s kojim će Murska ulica na neki način biti „odrezana“ od vodostaja rijeke Mure.

A danas je u centar grada – parkiralište uz Šetnicu sv. Barbare dopremljena pumpa dobivena na korištenje od strane Hrvatskih voda koja će služiti za potrebe zaštite centra grada.

Pumpa je kapaciteta 24 tisuće litara u minuti odnosno 400 litara u sekundi te sada slijede radnje stavljanja pumpe u funkciju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije