svjetski dan učitelja

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnik Dražen Srpak čestitao Svjetski dan učitelja

Gradonačelnik je posjetio školu i vrtiće

Svake godine, 5. listopad, poseban je dan za sve profesore, učitelje i odgojitelje. Iako se tijekom cijele godine naglašava važnost koju oni imaju u odgoju i obrazovanju djece, učenika i studenata, postoji dan na koji im se daje posebna pažnja i priznanje.

Upravo je 5. listopada UNESCO proglasio „Svjetskim danom učitelja“ kao podsjetnik na 5. listopada 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Tog je dana na posebnoj međuvladinoj konferenciji o statusu učitelja održanoj u Parizu, donesen dokument kojim se ukazuje na značajnu ulogu djelatnika u sustavu obrazovanja u unapređenju odgoja i obrazovanja te njihovu utjecaju na oblikovanje osobnosti i usmjeravanje interesa djece. Osim toga, navedenim se dokumentom ukazalo na nejednak status učitelja u različitim zemljama diljem Europe, uslijed različitih zakona, propisa i običaja kojima se uređuje sustav odgoja i obrazovanja.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak danas, 04. listopada 2024. godine, tim povodom je posjetio Osnovnu školu Mursko Središće, DV Maslačak i DV Pahuljica te je svim profesorima, učiteljima i odgojiteljima uputio čestitku povodom dana na koji se posebno vrednuje njihov rad, trud i vrijeme koje posvećuju svakom pojedinom djetetu.

Gradonačelnik naglašava kako je upravo pravo na odgoj i obrazovanje jedno od temeljnih ljudskih prava, a upravo učitelji, profesori i odgojitelji imaju ključnu ulogu u ostvarivanju toga prava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije