grad mursko središće

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnik Srpak i župan Posavec potpisali sporazum o energetskoj obnovi dvorane

Uz to, uredit će se svlačionice, zamijeniti semafor, uredit će se ljetna terasa i kafić

Sredinom prošle godine Grad Mursko Središće prijavio je projekt Energetske obnove sportske dvorane Mursko Središće na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao Provedbeno tijelo za inicijativu 6 Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada javnog sektora“.

Početkom travnja ove godine stigla je Odluka o financiranju Energetske obnove sportske dvorane u Murskom Središću te je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt u vrijednosti od 883.501,39 eura

Gradu Mursko Središće je također putem Ministarstva turizma i sporta osigurano 136.419,00 za novi parket, te tako dolazimo do brojke od više od milijun eura za novu sportsku dvoranu, a time se značajno rasterećuje gradski proračun.

Nakon što je Grad Mursko Središće proveo postupak javne nabave, danas, 03. listopada 2024. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi sportske dvorane u Murskom Središću s tvrtkom Team građenje d.o.o. u vrijednosti od 1.173.941,34 eura s uključenim PDV-om.

Ujedno, gradonačelnik Dražen Srpak i župan Matija Posavec danas su potpisali Sporazum o sufinanciranju energetske obnove sportske dvorane i rekonstrukcije sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda odnosno sufinanciranju preostalog gradskog iznosa od 330.453,23 eura u jednakom omjeru – pola Grad, pola Međimurska županija obzirom što je ona osnivač Osnovne škole Mursko Središće, a sportsku dvoranu u većinskom postotku koriste učenici Osnovne škole Mursko Središće. Tako će Međimurska županija energetsku obnovu sportske dvorane sufinancirati u iznosu od 160.314,70 eura obzirom što je udio Grada Mursko Središće za navedeni projekt 320.629,40 eura, a za projekt rekonstrukcije sportske dvorane – zamjena sportskog poda gdje je udio Grada 9.823,83 eura Županija će sufinancirati u iznosu od 4.911,92 eura. Potpisivanju je prisustvovao i ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić koji je izrazio zahvalu i zadovoljstvo za ovaj vrijedan projekt. Također, gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je županu na financijskoj potpori u ovom projektu.

Energetska obnova sportske dvorane obuhvaća postavljanje novog krova, fasade, prozora, rasvjete, solara, ugradnju toplinskih pumpi. Realizacijom ovog projekta sportska dvorana svakako će postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima. Uz to, uredit će se svlačionice, zamijeniti semafor, uredit će se ljetna terasa i kafić za koji je želja da se putem natječaja stavi u funkciju. Za vrijeme izvođenja radova na energetskoj obnovi sportske dvorane ista će biti u potpunosti zatvorena te će stoga učenici Osnovne škole Mursko Središće kao i udruge moći koristiti novouređeni Sokolski dom za svoje aktivnosti, dok će udruge koje odigravaju utakmice koristiti sportske dvorane u okolnim mjestima, a Grad Mursko Središće pokrit će troškove za isto.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije