TRADICIJSKI OBIČAJ

FOTO Nakon gotovo tri desetljeća ponovo uspjela Berba grožđa u Murskom Središću

Iako su svi oni pobjednici, žiri je imao težak zadatak izdvojiti tri najbolje

Berba grožđa stari je tradicijski običaj Murskog Središća koji je prije 29 godina izveden posljednji put, a ove je nedjelje, 22. rujna ta gotovo tri desetljeća stara suša prekinuta.

U organizaciji Grada Mursko Središće i Turističke zajednice područja Mura i gorice oživljena je stara manifestacija koja je zahvaljujući brojnim udrugama koje su se uključile u kolonu ponovo doživjela stari sjaj.

Krenula je od parkirališta nasuprot groblja i kroz Ulicu Antuna Mihanovića, Martinsku ulicu i Ulicu Matije Gupca, uz brojnu radoznalu publiku, sve do pozornice ispred Gradske uprave.

Uz pozdravne riječi gradonačelnika Dražena Srpaka, jedna po jedna predstavile su se udruge i pojedinci:
Mažoretkinje Murskog Središća, Gradski puhački orkestar, Glumci iz predstave Kanal i Globina, Kraljica povorke, KUU Zasadbreg, Vršalica s vozačem, KUD Podturenj, Lovačko društvo Mursko Središće, DVD Mursko Središće , Udruga udomitelja djece Međimurja, Folklorna skupina KUD-a Mura i Ženska vokalna skupina MPZ-a KUD-a Mura u kostimima salona Anna Mursko Središće.

Iako su svi oni pobjednici, žiri je imao težak zadatak izdvojiti tri najbolje, za što su izabrani ovim redoslijedom KUD Podturen i predstavljanje prerade lana, KUU Zasadbreg s predstavljanjem berbe i Folklorna sekcija KUD-a Mura i tamburaši s predstavljanjem nekadašnjih pralja.

Ovo je ujedno i početak nove tradicije, jer sigurni smo, nagodine će Berba grožđa biti još uspješnija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije