mursko središće

VELIK KORAK Potpisan Ugovor za prvu fazu izgradnje multikulturnog centra u naselju Sitnice

Povijesni dan za mještane naselja Sitnice – po prvi puta dobivaju društvene prostore, prostor za edukativne radionice, održavanje dječjih predstava, potrebe Mjesnog odbora,…

Grad Mursko Središće ima brojnu romsku nacionalnu manjinu, uglavnom naseljenu u naselju Sitnice. Veliki korak k dodatnoj integraciji zasigurno je izgradnja multikulturnog društvenog centra. Grad Mursko Središće prije nekoliko je godina dao izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, a sada se kreće u fazu realizacije.

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak potpisao Ugovor o javnoj nabavi za predmet nabave: Izgradnja romskog multikulturnog centra Sitnice – I. faza s tvrtkom Čaki graditeljstvo j.d.o.o., Brezje, Sveti Juraj na Bregu u iznosu od 566.564,63 eura s uključenim PDV-om. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović. Sredstva za prvu fazu izgradnje osigurana su putem državnog proračuna.

Realizacija multikulturnog centra omogućit će različiti kulturno umjetnički i edukativni sadržaj u naselju Sitnice, ali zadovoljit će i svakidašnje potrebe za koje služe društveni domovi, od održavanja izbora, sastanaka građana ili druženja.

Ovom će fazom biti obuhvaćeni radovi do pod krov. Daljnji radovi odnosno druga faza izgradnje neće biti financirani iz gradskog proračuna, već će se sredstva isključivo tražiti putem nacionalnih i europskih fondova, a želja je da iduće godine multikulturni centar bude u potpunosti završen.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije