ZA BOLJE UVJETE

MURSKO SREDIŠĆE Kreće dogradnja vrtića i izgradnja multikulturnog centra u romskom naselju

Godine 2019. uz gradski blagdan sv. Barbare otvoren je novi dječji vrtić u Murskom Središću

Obzirom što je Vlada RH osigurala značajna sredstva za potrebe daljnjeg širenja dječjeg vrtića Grad Mursko Središće odlučio je da se dogradi gradski dječji vrtić obzirom što već neko vrijeme ima neupisane djece zbog pomanjkanja prostora.

Dogradnjom će se dobiti još četiri skupine te se nadamo da će se dogradnjom osigurati mjesto za svu djecu u vrtiću.

Nakon otvorenog postupka javne nabave odabran je izvođač tvrtka Kontura d.o.o. iz Varaždina, a vrijednost radova je 1.655.188,39 eura.

Kroz prijavu u NPOO Gradu Mursko Središće dodijeljeno je 649.810,87 eura sredstava, a naknadno je Grad poslao Zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja temeljem njihove odluke te se nadamo dobiti još 710.189,13 eura što bi bila značajna pomoć gradskom proračunu jer u protivnom moramo osigurati oko milijun eura proračunskih sredstava Grada Mursko Središće.

U projektu dogradnje vrtića su natkrivene terase koje su dosad vrlo nedostajale što će biti znatno olakšanje za boravak djece na otvoreno. Također se planira posaditi više drveća okolo vrtića kako bi on bio u sjeni, a time boravak djeci i osoblju ugodniji.

Rok dogradnje je polovica srpnja iduće godine te će se moći upisati puno više djece u pedagoškoj godini 2025./2026..

Uz ovaj projekt uskoro započinje i energetska obnova nove sportske dvorane vrijednosti 1,2 milijuna eura kroz koji će se ona u potpunosti obnoviti uključujući novi krov, novi sportski pod, fasadu, prozore, rasvjetu, a ugradit će se i solari te toplinske pumpe.

Novi multikulturalni centar

Uz to kreće još jedan značajni projekt, a to je izgradnja multikulturnog centra to jest društvenog doma u romskom naselju Sitnice obzirom što tamo ne postoji nikakva društvena prostorija, a izgradnjom ovog objekta to će se promijeniti te će se moći organizirati razne edukacije, zborovi mještana, mjesto za izbore, a također i za privatne potrebe tog naselja. Izgradnja se financira sredstvima državnog proračuna.

Prva faza gradnje multikulturnog centra do pod krov, a kroz otvoreni postupak javne nabave posao je dobila tvrtka Čaki graditeljstvo j.d.o.o. iz Brezja, Sveti Juraj na Bregu, a vrijednost radova je 566.564,63 eura s PDV-om.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije