grad mursko središće

MURSKO SREDIŠĆE Grad osnovnoškolcima osigurao bilježnice i raspored sati

Sufinancirali su i školski pribor

Grad Mursko Središće svake godine odvaja sredstva za redovito sufinanciranje potreba osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenta.

Za osnovnoškolce se sufinanciraju radne bilježnice i ostali materijali iznosima od 20,00 do 60,00 eura po učeniku, ovisno o uzrastu, te se za svakog učenika osigura i 10 komada bilježnica sa simbolima grada. Osnovnoškolcima se sufinancira i školski pribor, prijevoz i produženi boravak. Ove godine Grad Mursko Središće je za sve osnovnoškolce sa svog područja osigurao i jedan primjerak rasporeda sati kako bi učenici lakše pratili svoje obaveze.

Gradonačelnik Dražen Srpak danas, 09. rujna 2024. godine uručio je bilježnice ravnatelju Osnovne škole Mursko Središće Elvisu Šariću koji će ih potom podijeliti svim učenicima, a učenicima prvih razreda podijelio je rasporede sati te im zaželio puno uspjeha i sretan početak nove školske godine.

Ističemo kako će ova školska godina u Murskom Središću biti obilježena i velikim infrastrukturnim projektima. Uz napore osnivača, Međimurske županije, trud u ostvarenje projekta dogradnje osnovne škole uložio je i Grad Mursko Središće. Projekt dogradnje financirat će se u punom iznosu te je isti prijavljen, u petak, 06. rujna 2024. godine. Divna je vijest što i velika sportska dvorana kreće u energetsku obnovu, a mijenjat će se i parket, što je također milijunski projekt.

To su poduhvati koji će omogućiti najviši obrazovni standard još dugi niz godina. Do završetka sportske dvorane, učenicima će poslužiti i novoobnovljeni Sokolski dom. Uz vanjsku postojeću infrastrukturu, vanjske sportske terene, teniska igrališta i stadion NK Rudar, time je uz osnovnu školu stvoren sportski kompleks kakav bi poželjelo svako mjesto.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije