održana sjednica

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnik Srpak donio 8 zaključaka – pogledajte o čemu se radi

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana na 77. sjednici stručnog kolegija donosi sljedeće zaključke

1. Obavještavaju se građani da je zabranjeno spaljivanje smeća, korova, suhe trave i drugog poljoprivrednog i šumskog otpada te loženje vatre u šumama i blizini šume do 7. listopada 2024. godine, kako u suprotnom komunalno redarstvo ne bi bilo prisiljeno protiv njih pokrenuti postupak sukladno Odluci o komunalnom redu


2.N.M. – temeljem podnesene zamolbe odobrava se sufinanciranje terapije za dijete u Angeroni u iznosu od 50% od ukupnog iznosa.


3.SRD „Verk“ Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se isplata kapitalne donacija u iznosu od 200,00 eura, a prema Ugovoru o financiranju programa i projekata udruga.


4. Prihvaća se ponuda tvrtke Poliel u iznosu od 4.750,00 eura + PDV za izradu suvenira Rudar, plaketa, karabitka za olovke i huntek za vizitke, te ponuda tvrtke BAGIZZ j.d.o.o. u iznosu od 1.850,00 eura + PDV za izradu majice sa natpisom i epruvete od plastike sa različitim punjenjima.


5.Prihvaća se ponuda tvrtke Eltel d.o.o. za izradu info ploča Rudarsko – murski put i osvježavanje vizuala postavljenih info ploča u iznosu od 2.630,00 eura.


6. K.M. – temeljem podnesene zamolbe odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 265,45 eura za dobivanje Rektorove nagrade.


7. Temeljem dobivene obavijesti od strane Međimurskih voda obavještavamo građane naselja Križovec i Štrukovec kako Međimurske vode započinju s pružanjem vodne usluge pražnjenja i odvoza komunalnih otpadnih voda iz septičkih jama. Detalje vezane uz spomenutu Obavijest kao i Ugovor možete pročitati i preuzeti na web stranici Grada Mursko Središće te stranici Muralist.


8. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za pokretanje postupka jednostavne nabave za projektiranje male skele u Murskom Središće te vodenice s time da se mora provjeriti s Lučkom upravom Osijek moguća pozicija postavljanja iste, a što je temelje za projektiranje. Na poziciji uzvodno od same lučice kroz povijest bilo je nekoliko vodenica te je naglasak da tu bude ponovno postavljena.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije