GRAD MURSKO SREDIŠĆE

MURSKO SREDIŠĆE Zaposlenicima u vrtiću ‘Maslačak’ značajnije povećanje plaća

Veće plaće za zaposlenike vrtića

Na temelju danas potpisanog Aneksa Kolektivnog ugovora između Grada Mursko Središće i Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske u potpunosti su usklađeni koeficijenti za sve zaposlenike Dječjeg vrtića „Maslačak“ Mursko Središće, a prema Uredbi o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama koju je donijela Vlada Republike Hrvatske s kojom se izjednačavaju zaposlenici u predškolskom i školskom odgoju.

To u naravi znači povećanje koeficijenata za sve zaposlenike, a samim time i značajnije povećanje plaće. Plaće u vrtiću povećavane su kontinuirano kroz godine u okviru mogućeg obzirom što su plaće u rashodima zastupljene gotovo 80% i značajno utječu na ekonomsku cijenu. Iako ovaj Aneks znači značajniji rashod, Grad Mursko Središće neće povećavati ekonomsku cijenu već će se kompenzirati iz gradskog proračuna.

U istim okvirima su usklađene i plaće djelatnika Grada, Centra za kulturu „Rudar“, Gradske knjižnice i čitaonice i Turističke zajednice područja „Mura i gorice“ kako bi primanja bila primjerena troškovima života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije