NOVO RUHO

MURSKO SREDIŠĆE Za skelu ‘Fusek’ dobivena bespovratna sredstva u iznosu od 20 tisuća eura

Grad Mursko Središće unatrag nekoliko godina prijavljuje troškove skele „Fusek“ Mursko Središće na Javni poziv za dodjelu pomoći jedinicama lokalne, područne (regionalne) samouprave radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda

Svake godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kroz navedeni poziv sufinancira većinu troškova koje ima Grad Mursko Središće vezano uz skele, troškove djelatnika i održavanja ispravnosti vozila.

Ove godine odobreni su troškovi za nabavu greda i rožnica, radove na zamjeni drvne građe poda, bojanje skele „Fusek“, izradu i dobavu stakla te troškovi plaće dva skelara u iznosu od 20.000,00 eura.

Dobivenim sredstvima Grad Mursko Središće će i nadalje brinuti o održavanju i ispravnosti skele koja predstavlja tradiciju i jedan od naših turističkih proizvoda.

Također, u Križovcu će se izgraditi nova skela kao i novi pristupni putevi, pristan, sajla sa svom potrebnom pratećom infrastrukturom te će se radovi izvoditi u 2025. godini. Time naselje Križovec dobiva najmoderniju riječnu skelu sa svim pratećim tehničkim sadržajima koja će koristiti za građane i turiste.

Isto tako, u Murskom Središću, uzvodno od lučice, kod zvonika Svete Barbare postavit će se mala skela čije projektiranje je u tijeku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije