sjednica stručnog kolegija

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnik Srpak donio deset zaključaka – evo o čemu se radi

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja

Temeljem članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana 19. kolovoza 2024. godine na 76. sjednici stručnog kolegija donosi sljedeće zaključke:

1. Grad Mursko Središće trenutno završava izradu Strateškog razvojnog plana za razdoblje 2024. – 2031. godina. Jedna od potreba uvrštenih u Strateški razvojni plan je gradnja doma za starije i nemoćne osobe, a financiranje gradnje planirano je isključivo putem EU fondova ili državnog proračuna. Grad Mursko Središće će za isto osigurati zemljište i naručiti idejno rješenje u cilju veće spremnosti za prijavu projekta u trenutku mogućeg otvaranja financiranja gradnje.

2. DVD Križovec – temeljem podnesene zamolbe odobrava se pokroviteljstvo nad obilježavanje 90. obljetnice humanog djelovanja DVD-a Križovec u iznosu od 5.000,00 eura iz sredstava za vatrogasne organizacije.
3. Sportska udruga “Ftruc!” – temeljem podnesene zamolbe odobrava se pokroviteljstvo nad projektom “Beciklinom do Hrvata u Mađarskoj” u iznosu od 600,00 eura.

4. Atletski klub Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se pokroviteljstvo 18. Utrke grada Mursko Središće u povećanom iznosu od 1.900,00 eura zbog povećanih troškova.

5. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za provjeru stanja svih bankina na nerazvrstanim cestama na području grada Mursko Središće te eventualni popravak istih.

6. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za dodatno uređenje vježbališta “Street workout” u Murskom Središću.

7. Zadužuje se v.d. pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela za izradu Pravilnika za korištenje Sokolskog doma u Murskom Središću.

8. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da s predsjednicom i zapovjednikom DVD-a Peklenica analizira potrebu uređenja vatrogasnog spremišta za uredske potrebe DVD-a Peklenica te da se za isto izradi idejno rješenje i procjena troškova.

9. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da s predsjednicom i zapovjednikom DVD-a Mursko Središće analizira adaptaciju djela vatrogasnog doma u Murskom Središću za potrebe garažiranja vozila te vatrogasnog spremišta te da se za isto izradi idejno rješenje i procjena troškova.

10. Na području grada Mursko Središće planira se provesti deratizacija te se zadužuje v.d. pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela za pribavljanje ponude od ovlaštene tvrtke.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije