ODLIČNA IDEJA

ŠTRUKOVEC Prijavit će se projekt pretvaranja majura u važnu turističku točku

U utorak, 13. kolovoza u Štrukovcu je održan sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i predsjednik VMO Štrukovec, Ivan Vršić

 Tema sastanka bila je revitalizacija štrukovskog majura u novu važnu turističku točku Međimurske županije. To je ujdno bio nastavak inicijalnih dogovora između gradonačelnika Murskog Središća, Dražena Srpaka i župana Međimurske županije, Matije Posavca, na prošlom sastanku čelnika i stručnih službi Grada Mursko Središće i Međimurske županije.


Projektna dokumentacija prema kojoj bi majur, koji ima trajnu zaštitu kao kulturno dobro, sadržavao info centar, trgovinu međimurskih domaćih proizvoda, interpretacijski centar kojim bi se putnici kočijom vozili po Međimurju, dječje igralište, odmorište i parkiralište već je izrađena. Kako bi Turistička zajednica Međimurske županije, u partnerstvu s Turističkom zajednicom područja Mura i gorice mogla projekt prijaviti na predstojeći prekogranični projektni poziv Hrvatska – Mađarska, Grad Mursko Središće će, samo s tom namjenom i u suklasnosti s mjesnim odborom, taj objekt darovati TZ Međimurke županije.


Nakon realizacije prve faze, uslijedila bi druga u kojoj bi se u neposrednoj blizini prišlo realizaciji kamp odmorišta. Time bi Grad Mursko Središće, a i cijela Međimurka županija dobili još jedan vrijedan višenamjenski turistički proizvod, stoljetni bi objekt prodisao punim plućima, a brojni turisti koji prolaze državnom cestom imali korisnu info točku, ali i priliku da kupe prvoklasne međimurske proizvode poput vina, mesa z tiblice, bučinog ulja, meda, sira i ostalo….

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije