GRAD RUDARA

MURSKO SREDIŠĆE Gradsko vijeće donijelo zaključak o uređenju prometa na području Grada

Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće jedna od točaka dnevnog reda bilo je donošenje zaključka vezanog uz regulaciju prometa na području Grada

S obzirom na rješenja koja su izazvala nezadovoljstvo kod građana i nisu imala stvarnog učinka, usvojen je Zaključak koji će stopirati sve nove intervencije do donošenja novog Zakona, nakon kojeg bi jedinici lokalne samouprave trebali biti dostupne nove mogućnosti suzbijanja kršenja prometnih regulacija.

Doneseni zaključak prenosimo u cijelosti:

Zaključak:

1. Do daljnjeg, odnosno do donošenja novog Zakona o sigurnosti na cestama koji je u proceduri donošenja, Grad Mursko Središće neće postavljati nikakve elemente tehničkih rješenja u vidu vibro traka, usporivača, uzdignutih ploha, kućišta kamera ili semafora.

2. Nakon donošenja novog Zakona o sigurnosti na cestama Grad Mursko Središće dati će izraditi Elaborat uređenja prometa na cijelom području Grada, a Međimurskoj županiji predlažemo da se to učini za područje cijele županije, s obzirom na to da se prometna rješenja jednog JLS-a neminovno odnose i na susjedne.

3. Nakon izrade Elaborata predložena rješenja implementirat će se uz pozitivno mišljenje Vijeća mjesnih odbora i u suglasju sa stanovnicima pojedinih lokacija obuhvaćenih rješenjima.

4. Do tada molimo policiju da mjerama koje su propisane zakonom djeluje u svrhu smanjenja brzine prometavanja i poštivanja svih ostalih prometnih pravila.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije