OLUJA

FOTO Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježen i u Murskom Središću

Na današnji dan, 5. kolovoza, Republika Hrvatska prisjeća se trenutka, kada je na isti datum 1995. godine, u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ oslobođen grad Knin

Odnosno, to je prilika kada se prisjećamo oslobađanja okupiranog teritorija Republike Hrvatske, te je taj dan ujedno proglašen Danom pobjede i domovinske zahvalnosti.

Na ovaj se dan ne slavi samo pobjeda hrvatske vojske, već se i odaje počast svim pojedincima koji su zaslužni za pobjedu, a to su hrvatski branitelji. Iz tog se razloga, 5. kolovoza obilježava i Dan hrvatskih branitelja.


U čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te sa svrhom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u Murskom Središću su kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima – Piramide i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položeni vijenci i zapaljene svijeće.


Vijenac i svijeće položili su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, potpredsjednica Gradskog vijeća Renata Kovačić, potpredsjednik Gradskog vijeća Dragutin Stojko, predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Rajko Bogdan, predsjednik Mjesnog odbora Križovec Marko Strojko, predstavnici Policijske postaje Mursko Središće, članovi udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Mursko Središće te članovi udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Mursko Središće. Nakon toga, uslijedila je molitva za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, koju je predvodio župnik Marijan Horvat.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije