GRAD RUDARA

ZAJEDNIČKA ORGANIZACIJA Grad Mursko Središće i partneri jačaju humanitarni događaj na Šetnici sv. Barbare

Od iduće godine ponovno zajednička organizacija događaja od strane Grada Mursko Središće, Turističke zajednice područja „Mura i gorice“ i novoosnovane udruge „SW Mura“, a Grad će financirati dodatno postavljanje i adaptaciju postojećih sprava

Već treći put je na šetnici sv. Barbare na Streetwork out vježbalištu organiziran svake godine sve bolji i jači događaj humanitarnog karaktera.

Prve godine događaj su zajednički organizirali Grad Mursko Središće te grupa entuzijasta predvođena Nevenom Bogdanom – Čarli, a već tada je Grad Mursko Središće predložio osnivanje sportske udruge kako bi se svemu tome dala odgovarajuća pravna osobnost, a samim time i olakšalo financiranje događaja.

Danas su na sastanku kod gradonačelnika Dražena Srpaka na njihov zahtjev bili neki od organizatora ovogodišnjeg događaja; Neven Bogdan Čarli i Darko Vinković te im je gradonačelnik čestitao na odlično organiziranom događaju i promociji grada Mursko Središće.

Samo održavanje događaja omogućeno je zapravo prije četiri – pet godina kad je Grad postavio sprave za vježbanje zajedno s podlogom te je riječ o javnom prostoru na kojem je vježbanje omogućeno svima. Za ovaj posljednji događaj Grad je osigurao javne toalete, održavanje okolnog terena i sprava za vježbanje, a uplatio je određeni iznos u humanitarne svrhe.

Također je danas dogovoreno da će se pristupiti osnivanju udruge pod imenom „SW Mura“, a gradske službe će pomoći u samom procesu osnivanja kako bi se novoosnovana udruga iduće godine mogla prijaviti na natječaj za financiranje. Svakako će se voditi briga i o tome da se, bude li mogućnosti, prijavi neki od projekata kojim bi se osigurala sredstva za rad novoosnovane udruge.

Zbog značaja događaja na koji se odazivaju, slobodno možemo reći već i svjetski poznata imena u tom sportu, potrebna je nadogradnja te adaptacija postojećih sprava, a samo uređivanje i nadogradnja financirat će se iz gradskog proračuna uz konzultacije s novoosnovanim klubom „SW Mura“.

Od iduće godine organizaciju događaja zajednički preuzimaju Grad Mursko Središće, TZP „Mura i gorice“ te novoosnovana udruga „SW Mura“ kako bi se putem toga što više promoviralo kretanje, vježbanje, zdrav način života, pogotovo za najmlađe, a posljedično i promovirao grad Mursko Središće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije