JEDINSTVENA AVANTURA

REGATA Kajakaši iz šest zemalja veslaju turu ‘Mura Drava Dunav 2024’ i stižu u Mursko Središće

Za sudionike je uz terene NK Rudar osiguran prostor za kampiranje i odmor

Mursko Središće danas postaje domaćin prvoj turi veslačke regate “Mura Drava Dunav 2024”, u kojoj sudjeluje 70 kajakaša i kanuista iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije. Ova jedinstvena avantura započela je u austrijskom Kapfenbergu i završit će u Aljmašu, nakon dva tjedna veslanja.

Ova regata ne uključuje čamce, već isključivo kajake i kanue, s ciljem spajanja ljudi, promocije kajakaštva te zaštite prirode i rijeka. Nakon dolaska u Aljmaš, sudionici će se pridružiti regati TID koja vesla Dunavom sve do Crnog mora, okupljajući sve regate crnomorskog slijeva.

Za sudionike je uz terene NK Rudar osiguran prostor za kampiranje i odmor. Domaćini iz Kajak kanu kluba Mura Mursko Središće pobrinut će se za prigodni kulturni program koji će se održati večeras.

Sutra se veslanje nastavlja prema Legradu. Ova manifestacija simbolizira spajanje ljudi iz različitih zemalja, promovira zdrav život i zaštitu okoliša, a istovremeno pruža sudionicima priliku da uživaju u prirodnim ljepotama rijeka Mure, Drave i Dunava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije