GRAD MURSKO SREDIŠĆE

550 RIJEČNIH KILOMETARA Mursko Središće domaćin prve Međunarodne regate Mura-Drava-Dunav

Bit će impozantno na Muri vidjeti toliko plovila

Tijekom mjeseca srpnja održava se prva međunarodna regata Murom, Dravom i Dunavom od Apfenberga u Austriji, preko Slovenije, Hrvatske i Mađarske do Aljmaša u Hrvatskoj u dužini od 550 riječnih kilometara.

Od 13. do 25. srpnja ovim će rijekama zaploviti kajaci i kanui, a grad Mursko Središće regati će biti domaćin 17. srpnja. Učesnici regate tog će datuma u popodnevnim satima pristizati na igralište NK Rudara i postaviti kamp. Najavljeno je osamdesetak učesnica i učesnika iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije te će biti doista impozantno na Muri vidjeti toliko plovila. Grad ih dočekuje pozdravnom riječi gradonačelnika Dražena Srpaka, prigodnim programom i večerom.

Organizator regate za hrvatski dio je Kajak kanu klub „Aljmaš“ u sklopu kojeg djeluje organizacijski odbor „TID Hrvatska“ kao dio međunarodnog organizacijskog odbora TID-a. Suorganizator regate je Kajak – kanu klub „Mura“ iz Murskog Središća.

Zanimljivo je da se ova regata pokreće kao ogranak TID-a, međunarodne regate Dunavom, koja se održava neprekinuto od 1956. godine. U Aljmašu će se 25. srpnja ove dvije regate spojiti i nastaviti ploviti zajedno.

Ciljevi TID-a su uzajamno upoznavanje, prihvaćanje načina života i kulture drugih naroda, bez obzira na razlike vezane uz njihova politička, filozofska, religijska ili druga gledišta. Želja je stvarati prijateljstvo i mir među narodima, posebice u zemljama podunavskog sliva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije