grad mursko središće

KREATIVNA ZONA Murskom Središću osnovana udruga koja će se baviti popularizacijom filma, pub quiza i pop kulture

Za predsjednika je izabran Tomislav Radiković, zamjenika predsjednika Vanja Vršić, a za tajnika Alen Kodba

U drugoj polovici 20. stoljeća u Murskom Središću postojao je klub foto i kino amatera, grupa entuzijasta koja se bavila filmom i fotografijom kao vidovima umjetnosti.

Kako je s vremenom film prestao biti masovni mamac za gledatelje, a na koncu se i nekadašnje kino Rudar ugasilo, tako je i klub s vremenom bio ugašen. Posljednjih se godina kulturna infrastruktura Murskog Središća i okolnih naselja znatno obogatila, a posljednji je korak učinjen svečanim otvorenjem Sokolskog doma.

U četvrtak, 4. srpnja, prije otvorenja Ljetnog kina u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću osnovana je udruga Kreativna zona, koja će se baviti popularizacijom popularne kulture, ponajviše filma i pub quiza, te organizacijom raznih događanja kojima će na zabavno – popularan način publici biti približeni film, umjetnost i kviz, a po potrebi i druge umjetničke i kulturne aktivnosti.

Samoj osnivačkoj skupštini prisustvovao je i proslavljeni redatelj i autor, Igor Mirković, koji je postao i počasnim članom udruge. Za predsjednika je izabran Tomislav Radiković, zamjenika predsjednika Vanja Vršić, a za tajnika Alen Kodba.

Prve aktivnosti se ubrzo planiraju, a već u petak, 26. srpnja u suorganizaciji s Centrom za kulturu „Rudar“ na lokaciji Ljetnog kina iza Sokolskog doma održat će se jedinstvena filmsko – kvizaška večer.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije