GRAD RUDARA

GLOBINA Drama koja oživljava povijest i humor Murskog Središća

Projekt predstave Globina započeo je još prije nekoliko godina angažmanom Kristine Štebih za dramskim tekstom o Murskom Središću.

Nagrađivana je autorica u svom stilu napravila priču i za suze i smijeh, priču koju prožima povijest Murskog Središća, svakodnevni humor, ali i tragedija i teški život rudara u tridesetim godinama prošlog stoljeća.

Redateljska je palica pripala Ivanu Goričancu u kojem se ujedinila uloga voditelja dramske sekcije KUD-a Mura i Malog kazališta Mursko Središće.

Ansambil koji je prije nekoliko godina brojio svega par članova ojačan je novim Serjojnčarkama i Serjojnčarima, kao i ljudima iz drugih naselja, koji su već na svom premijernom izdanju pokazali veliki talent. Ovaj je projekt ostvaren u suradnji s članovima dramske sekcije KUD-a Mura, Ženskom vokalnom skupinom Mješovitog zbora KUD-a Mura, Makamusa, Xenixa, Grupe Sarcas i Mažoretkinjama Murskoga Središća.

U Centru za kulturu „Rudar“ tražilo se mjesto više, veliki je broj ljudi i stajao kako bi pogledao ovu predstavu i pokazalo se, kazališna je scena Murskog Središća ponovo dignuta na novu stepenicu.

Svi navijamo da ova predstava bude prepoznata i od struke, te se nagodine plasira na državnu smotru hrvatske pučke drame, koja se odvija upravo u Murskom Središću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije