MURSKO SREDIŠĆE

VIDEO Prigodan govor gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Svečane sjednice Grada Mursko Središće

Pogledajte i pročitajte svečani govor gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Svečane sjednice Grada Mursko Središče

– Poslije filma nema potrebe za još jednim nabrajanjem svega vidljivog iz njega jer ionako vrijedi ona stara da slika vrijedi više od tisuću riječi.

Ali ima potrebe zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli našim postignućima. Mojim političkim suradnicima, djelatnicima grada ,gradskih javnih ustanova i Murs ekoma i naravno mojoj obitelji.
Hvala vam svima od srca.

U filmu su pobrojena naša najznačajnija postignuća u vidu Centra za kulturu i kina, dječjeg vrtića, gospodarske zone, aglomeracije, šetnice, sokolskog doma, sportskih objekata, obnovljenih ulica, izgrađenih pješačko biciklističkih staza, nove turističke zajednice, obnovljenih svih društvenih domova po naseljima, ulaganja u vjerske objekte, kupljenog Murs ekoma kojem je pet puta povećana vrijednost, raznih poticaja za mlade obitelji, novorođenu djecu, učenika, srednjoškolce i studente a naravno i umirovljenike. Izgradili smo i obnovili Spomen dom rudarstva i Spomen park naftaštva u slavu naše povijesti.

A evo danas smo otvorili i novoobnovljeni Sokolski dom, a tu želim posebno zahvaliti bivšem ministru prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darku Horvatu u čijem je resoru bilo pitanje državne imovine te je zgrada natrag darovana Gradu Mursko Središće. A čak smo uspjeli i granični prijelaz maknuti.

Nije spomenuto u filmu da smo kroz godine otvorili sve državne i županijske urede, pa čak i hitnu službu.
Ipak, našim najvećim postignućem smatram to što smo kroz godine u potpunosti izmijenili društvenu klimu u našem gradu i od grada slučaja postali grad primjer u mnogo čemu, a suradnja između političkih dionika je takva da ne šteti razvoju grada pa ovim putem i njima zahvaljujem.

Što nas čeka u idućim godinama vidjeli smo također iz filma. Doduše ne baš sve.

Ukratko. Čeka nas dogradnja vrtića i škole. Čeka nas proširenje gospodarske zone, postavljanje dviju novih riječnih skela, obnova sportske dvorane, gradnja multi kulturnog centra u Sitnicama, izgradnja sportskog parka sa atletskom stazom, rekonstrukcija glavnog raskršća i naravno gradnja prve faze južne zaobilaznice Murskog Središća. Zahvaljujem ministru i potpredsjedniku vlade na svakoj dosadašnjoj pomoći oko toga a vjerujem da će on reći nešto više o tome.

Svakako u godinama koje su ispred nas treba pokušati realizirati potrebu za gradnjom doma za starije i nemoćne i nadam se da će se to moći financirati sredstvima EU fondova.

U godinama ispred nas vidim naš grad čist, uredan ,prepun cvijeća, ekološki osviješten, grad tolerancije i razumijevanja, grad u kojem se turizam ubrzano razvija pa tako želimo ovdje na samoj obali rijeke Mure postaviti murski vidikovac koji bi bio izuzetan ukras ulaska u Hrvatsku a pružao pogled na bogatu mursku floru i faunu. Vidim nas kao grad u kojem žive sretni i zadovoljni ljudi.

Za sva dosadašnja postignuća bio je potreban kontinuitet koji donosi u jednu malu sredinu stabilnost i sigurnost.
Sedamnaest godina ide otkako sam na funkcijama u gradu. To je razdoblje osnovne ,srednje škole i fakulteta(8+4+5) i ovo mi je sedamnaesta svečana sjednica. Još uvijek ima energije, ambicije, volje i želje za završetkom novih krucijalnih projekata.

Za to će mi trebati još barem jedan mandat za koji ću iduće godine zatražiti povjerenje građana. Sve ovo što smo postigli u ovih sedamnaest godina ne bi se dogodilo da nije bilo kontinuiteta koji donosi sigurnost i stabilnost, a to naravno vrijedi i za ubuduće. Ponosan sam na sva naša postignuća, a zahvalan suradnicima i građanima na potpori ,strpljenju i razumijevanju za sve te godine i vjerujem da sam /da smo zaslužili povjerenje za još jedan mandat .Dva puta sam također bio zastupnik u hrvatskom Saboru i tu su također nastala neprocjenljiva iskustva i poznanstva koja će biti važna kod daljnje realizacije razvoja grada.

Zadnje dvije godine radio sam dva posla za jednu plaću, bilo je sve to poprilično naporno i stresno. Trudili smo se biti savršeni ali to naravno nije moguće. Ako smo ponešto u hodu i pogriješili ili se kome bilo kaj zamjerili neka nam se oprosti jer je uvijek bilo u najboljoj namjeri.
Riječi su riječi , ali djela su djela.

Stoga je moj glavni moto kroz ovih sedamnaest godina bio „Govoriti djelima“, a tako ću i nastaviti, zaključio je gradonačelnik Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije