SVEČANA SJEDNICA

MURSKO SREDIŠĆE Proslava Dana Grada uz Svečanu sjednicu: Najave razvoja i emotivni oproštaji

Danas je u Murskom Središću održana svečana sjednica povodom Dana grada

Ceremonija je započela izvođenjem himne ‘Lijepa naša’ u izvedbi Tamare Korunek i Marka Žerjava, dok je himnu ‘Središće grod’ izveo mješoviti pjevački zbor KUD-a Mura Mursko Središće.

Na svečanoj sjednici sudjelovali su potpredsjednik Vlade RH, ministra mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Grada Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Mursko Središće Kristijan Antolović, direktor Hrvatskih voda Josip Škorić, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, međimurski općinski načelnici i mnogi drugi.

Među uglednim gostima, prisutnima su se obratili župan Međimurske županije Matija Posavec, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Gradonačelnik Dražen Srpak, kojem je ovo bila 17. svečana sjednica, najavio je svoju kandidaturu za još jedan mandat.

Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, u svojem oproštajnom govoru, zahvalio se na dugogodišnjoj podršci, istaknuvši da je ovo njegova zadnja sjednica na kojoj je govorio kao politički aktivan član.

Ministar Butković je iskoristio prigodu da najavi izgradnju obilaznice kod Murskog Središća, koja će biti financirana od strane Hrvatskih cesta.

Na svečanoj su sjednici dodijeljene i posebne nagrade. Tako je počasni građanin Grada Mursko Središće postao Željko Medved, nagrada za životno djelo „dr. Jakov Kostović“ pripala je košarkašima KK Rudar, povelja Lapornik Branku Srpaku i NK Štrukovec, a nagrada Magna cum laude Davidu Pahoru i Ivanu Majsenu.

Zahvalnicu gradonačelnika primili su Dragutin Balaž, Vladimir Kukovec, Damir Vrančić, Drutšvo žena Hlapičina, Društvo žena Mursko Središće, Jurica Novak, Marija Sakač i Bojan Kodba.

Također, u ime svih nagrađenih građana, zahvalio se novi počasni građanin Željko Medved.

Ova svečana sjednica, osim što je obilježila Dan grada, donijela je važne najave za budući razvoj Murskog Središća, kao i emotivne oproštaje od dugogodišnjih članova lokalne političke scene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije